Hírek

2017.04.25. 16:20

Jótékonysági estet tartottak a Magocskák óvoda javára

BALATONALMÁDI - A helyi óvodák udvarainak fejlesztését támogatják a helyi óvoda első alkalommal megrendezett adománygyűjtő estjén befolyt bevétellel.

Marton Attila

A rendezvényt a Balatonalmádi Magocskák Közhasznú Alapítvány szervezte. Az est kettős célt szolgált: egyrészt jó alkalmat nyújtott arra, hogy az óvoda dolgozói és a szülők kötetlen körülmények között találkozhassanak, másrészt az esemény teljes bevételét a balatonalmádi óvodák udvarainak fejlesztésére fordítja az alapítvány, mondta Boros Hanga óvodapedagógus, a szervezet kuratóriumi tagja.

A rendezvényen az óvónők adtak bepillantást az intézmény egy átlagos napjának eseményeibe. Középen Herczegné Budai Beáta óvodavezető Fotó: Stiger Ádám

A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban rendezett jótékonysági est jó hangulatát már a műsorvezető páros, Czoma-Szegedi Nóra és Bagi Péter megalapozta humoros bevonulásával. Hercegné Budai Beáta óvodavezető megnyitója után Teleki Gergő zongoraművész adott elő Liszt és Chopin műveket. Vacsora után az óvónők adtak bepillantást egy átlagos óvodai nap eseményeibe. A színpadra varázsolt csoportszobában repkedtek az építőkockák és a vicces gyerekszáj-mondások. Vidám, színvonalas előadásuk után két helyi lemezlovas, Szücs Enikő és Simkó Norbert válogatták a zenét a hajnalig tartó bulihoz. A jótékonysági est sokak közös munkájának eredményeként jött létre: a vacsorát az óvoda konyháján dolgozók készítették, és számos számos helyi és környékbeli vállalkozás, valamint magánszemélyek, szülők ajánlottak fel tombolatárgyakat. A hasonló alkalmak és a közös élmények erősítik az együttműködést az óvoda és a szülők között, amely elengedhetetlen alapja a gyermekek óvodai nevelésének, emelte ki Boros Hanga.

A rendezvényen befolyt összegből olyan eszközök beszerzését tervezik, amelyek a remények szerint megépülő új óvoda udvarára is könnyen áttelepíthetők. Akik az esten nem tudtak részt venni, támogató jegyek vásárlásával segíthették az óvodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!