Hírek

2017.04.25. 16:20

Önkéntesek szedték össze a szemetet Balatonalmádiban

BALATONALMÁDI - Eredményesnek bizonyult a több helyi civil szervezet által életre hívott várostakarítási akció a napokban.

Marton Attila

A városban már sokéves hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából lelkes önkéntesek gyűjtik a szemetet a település utcáiról, erdőiből. Idén a Honismereti és Városszépítő Kör, a Gombászok Asztaltársasága és a Zöld Válasz szervezte a kezdeményezést, amelyhez a rossz idő ellenére városszerte több mint húszan csatlakoztak.

Az önkéntesek egyik csoportja a Pannónia Kulturális Központnál kezdte a várostakarítási munkát Fotó: Stiger Ádám

A legtöbb résztvevő a Köcsi tónál, a káptalanfüredi erdőnél takarított Szenthe László vezetésével, de több budatavai utcában, és a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárnál is szedték a szemetet. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe az önkénteseket, néhány óra leforgása alatt mégis több mint húsz zsák hulladékot gyűjtöttek össze. Többen pedig, amikor hétvégén ráértek, a lakókörnyezetükben, utcájukban szedték össze az eldobált szemetet, mondta Töltési Erzsébet, a Honismereti és Városszépítő Kör tagja.

A zsákokat - amelyeket a Balatonalmádi Városgondnoksággal egyeztetett helyszíneken hagytak a környezetvédelmi megmozdulás résztvevői - a társaság szállították el. Az önkéntesek a héten tovább folytatják a várostakarítást, többek között a sárga turistaút mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!