Hírek

2017.07.04. 15:02

Kis híján kétszer is elütött egy polgárőrt az agresszív sofőr

BALATONAKARATTYA Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, és fél évre eltiltották a vezetéstől azt az autóst, aki kis híján kétszer is elütött egy polgárőrt, aki a feladatát végezte.

Mátételki András

Tavaly nyáron, június 27-én kora reggeltől lezárták Balatonakarattyán a Koppány soron lévő alagutat, mert a lámpákat szerelték. Ezt úgy oldották meg, hogy az önkormányzat megbízott egy polgárőrt, aki kocsijával és egy reklámtáblával lezárta ezt az útszakaszt. Délelőtt nem sokkal tíz óra előtt érkezett oda Toyota személygépkocsijával D. T., akivel közölte a formaruhás, hogy nem lehet áthajtani az alagúton szerelési munkálatok miatt.

A vádlott ekkor felszólította az önkéntes forgalomirányítót, hogy mutassa meg az igazolványát, amely amúgy a férfi nyakában lógott. Ez sem győzte meg a vádlottat, hanem a táblát előbb félretolta, majd visszaült a kocsijába, és nagy sebességgel továbbhajtott. A polgárőrnek úgy kellett a kocsi elöl elugrania, különben a kerekek alá került volna.

A 46 éves D. T. miután meggyőződött arról, hogy valóban nem tud áthaladni az alagúton, visszafordult, majd megint jól odalépett gázra. A polgárőrnek újból el kellett ugrania előle, nehogy elüsse az agresszív vezető.

A Veszprémi Járásbíróság a büntetlen előéletű D. T.-t közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett közúti veszélyeztetés bűntette miatt három évre felfüggesztett egy év nyolc hónap börtönre ítélte. A járásbíróság a férfit egy évre eltiltotta a vezetéstől, amin a törvényszék jogerősen enyhített: fél évig nem ülhet volán mögé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!