Hírek

2017.05.23. 05:47

Bakonyoszlopi gyermeknap a nevelőszülőkkel élő gyermekeknek

BAKONYOSZLOP Közel háromszáz résztvevője volt a rendhagyó gyermeknapi programnak az Eszterházy György Gyermekotthonban, melyet hagyományteremtő szándékkal szervezett a nevelőszülők és nevelt gyermekeik számára a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat.

Müller Anikó Hanga

Köszöntőjében Justin Andrea megbízott intézményvezető elmondta, az öreg gesztenyefákkal övezett kastély 1943 óta ad otthont állami gondozott gyermekeknek.

Megnyitójában Rybár Judit, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatója hangsúlyozta, az önfeledt ünneplés mellett fontos felhívni a figyelmet a nehéz sorban élő, családjukból kiemelt gyermekek sorsára. – Az idén húszéves a gyermekvédelmi törvényünk, de ma is aktuális a világ figyelmét a gyermekek helyzetére és jogaira felhívni. Különleges ünnep a mai, az első gyermeknap a tavaly integrációval létrejött megyei intézmény életében.

Fotó: Müller Anikó Hanga

Ma minden a gyermekekről szól, igyekszünk életre szóló szép emlékeket adni számukra. De nemcsak ma, hanem az év minden napján tennünk kell értük, vezetnünk kell őket az úton, segíteni szárnyaik bontogatását, formálni erkölcsi normáikat, értékrendjüket, világfelfogásukat, a mi felelősségünk, hogy a társadalom hasznos tagjai lehessenek, mondta és Kovács Gabriella Gyermeknapi kívánság című versével zárta gondolatait. A vidám hangulatú programra a nevelőszülők közül többen magukkal hozták saját gyermekeiket, unokáikat.

– Ezzel az volt a célunk, hogy családi légkörben éljük meg az élményeket. Ugyanakkor az egymástól távol élő nevelőszülők, akik nap mint nap ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek, ma itt tapasztalatokat cserélhettek, kötetlen formában, tájékoztatott Labovszky Tamara főszervező, nevelőszülői tanácsadó.  Justin Andrea elmondta, az összevont intézmény szakmai egységeiben dolgozó kollégák erőforrásainak egyesítését, hatványozódását, egymás megismerését is szolgálta a közös ünneplés. A gyermekek emlékezetes napot töltöttek az egykori főúri kastély területén.

Vidám pontgyűjtő versenyen vettek részt, melyben volt akadálypálya, kézműveskedés, körömfestés, szellemi vetélkedő, társasjáték, mesesarok, pétanque, korongozás és különböző korosztályokban focimeccs. A szerzett pontokat ajándékokra válthatták be a verseny végén. A szervezők mindenkit finom pincepörkölttel vendégeltek meg, majd a zEnergia együttes teremtett fergeteges hangulatot. A programok sorát a helyi önkéntes tűzoltó egyesület bemutatója zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!