Hírek

2016.10.25. 14:01

Bakonyi ízek vására - Változatosság, interaktivitás, élményszerűség a Bakony Expón

Veszprém – A Bakony Expo november 4-6 között várja a látogatókat a Veszprém Arénában, többek között káposztás különlegességekkel és izgalmas programokkal.

Kutasi Zsófia

A három évvel ezelőtt Veszprém városa és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében létrejött rendezvény jelmondata, A természet íze, a vidék portékája. A szervezőktől megtudtuk, nagy érdeklődés követi az expót kiállítói, látogatói szinten egyaránt; tavaly a látogatói létszám elérte a tízezer főt. A Bakony Expo a bakonyi ízek vására. A szervezők a hagyományos elemek mellett minden évben színesítik a programok palettáját.

Porga Gyula polgármester elmondta, a rendezvény évről-évre gazdagabb a kínálat terén. Idén 120 kiállító jelenik meg a vásáron. Mivel ez a tavalyihoz képest több, újabb helyszíneket jelölnek ki a rendezvénytérre. Szükség van állandó, visszatérő, kedvelt elemekre, de újítani is kell – többek között ez garantálja a hosszú távú sikert. A rendezvény állandó eleme a vidék portékája, vagyis a kistermelők, kézműves műhelyek termékei. Alapvető cél, a különleges Veszprém megyei minőségi termékek bemutatása. A kezdetektől fontos volt, hogy találjanak egy fórumot, ahol a termelő és a vásárló közvetlenül találkozhat. Idén három napon át várják az érdeklődőket. Az expó fő alapja a sikeres együttműködés. A rendezvény sikerét mutatja, hogy évről-évre többen vesznek részt rajta.

Archív fotó: Penovác Károly

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezetének alelnöke kifejtette, hagyományteremtő céllal hozták létre az expót. A családokhoz szólnak, számos program lesz a gyermekeknek, cél, hogy fiatal, idős egyaránt ellátogasson a rendezvényre. Minden évnek van egy tematikája, idén a káposzta lesz a középpontban. Ennek megfelelően lesz rétessütés, káposztás hajtóka készítés. A kulturális programkínálat is gazdag lesz: táncegyüttesek lépnek fel, lesznek betyár- és pásztorhagyományokat bemutató programok, fellép a Balkan Fanatik együttes, de a szervezők meglepetésekkel is készülnek. A termelők mellett a kistermelők is bemutatkoznak, amely az üzleti kapcsolatok kialakulását is segítheti. Cél a változatosság és az interaktivitás az élményszerűség.

Martonosi Zsolt, a Chianti Étterem és a Baricska Csárda ügyvezetője kiemelte, jó helyen élünk, hiszen a megyében színvonalas portékákkal találkozhatunk. Az expón nyolc étterem sokféle fogást vonultat fel. A családok egy egész napot tudnak tartalmasan eltölteni a Bakony Expón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!