Hírek

2017.07.02. 18:00

Azt keressük, ami összeköt - Falunapot tartottak Iszkázon

Sok szép emlék fűz a településhez, ezért hálás vagyok, amiért mindig szívesen látnak itt – mondta Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő a falunapi rendezvényen.

Penk Tímea

Vidám programokat szervezet az önkormányzat a faluház udvarán szombaton. Délelőtt főzőverseny, foci és egyéb sportesemények, játszóház, kézműves foglalkozás, arcfestés, csillámtetoválás, légvár és más játékok, valamint egészségmérés várta a vendégeket, fagylalttal, lángossal és sült hallal is készültek a szervezők.

Cseh József polgármester Szent Pál Apostol gondolataival köszöntötte a vendégeket: ne azt keressük, ami széthúz, hanem azt, ami összeköt, majd Szent Lászlóra, a falu védőszentjére emlékezett.

- Szent László példa számunkra abban, hogy megőrizzük keresztény közösségünket, megtaláljuk közös értékeinket, és hősiesen kiálljunk hazaszeretetünk mellett – fogalmazott a polgármester, aki örömmel fogadta az elszármazottak hazalátogatását. Hangsúlyozta, a szorgos hétköznapok között fontos néha olyan ünnepeket is rendezni, amikor együtt lehetnek, kikapcsolódhatnak és szórakozhatnak.

 

Kovács Zoltán elmondta, hogy mindig örömmel érezik Iszkázra, bár a gyermekkori haverjain látja az idő múlását. A térség településeinek a támogatása nemcsak munkaköri kötelessége, hanem szívesen is teszi. Az államtitkár felidézte élményeit és megköszönte, hogy szívesen látják a faluban, majd átadta a délelőtti versenyek díjait.

Péter Pál nemcsak a falu legjobb férfi sodrófahajítója, hanem a legjobb kapusa is. A gyermekek közül Sallai Tamás, a női kategóriában Horvát Virág tudta a legmesszebbre hajítani a sodrófát. Tomor Pál a legjobb góllövő és a legjobb 7-es rugó verseny díját is megkapta, a nők közül Farkas Anita rúgta a legtöbb 7-est. A focikupa első helyezettje a Kamond FC, második Sörje csapata, harmadik a Sallai klán. A kötélhúzó versenyt az iszkázi vegyes fiatalok csapata nyerte. A főzőversenyen a Mester séf, a Tihamér séf, valamint a Tomorék és a Bontovicsék csapata ért el első helyezést, mivel a zsűri úgy vélte, a pörölt, a gulyás és a grillétel nem összehasonlítható. A polgármester megköszönte Konyhert Tivadarnak a falunapi közösségi főzésben nyújtott munkáját. A díjazottak Napló-ajándékokat is kaptak.

Az eredményhirdetés után fellépett a Celldömölki Rocky-Dilly Akrobatikus Rock and Roll Club, a Somlóvásárhelyi Általános Iskola tánccsoportja, a Tapolcai Musical Színpad, Cimbi és barátai, valamint az Adrenalin zenekar. A sztárvendég, Sihell Ferry és Henna fellépése után a Dinamit együttes zenélt az utcabálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!