Hírek

2015.09.01. 07:40

Az utakon is becsengettek, a tömegközlekedés felkészült az iskolakezdésre

Az első őszi tanítási napon megélénkült a forgalom az utakon. Látszik a tanévkezdés a helyközi, és a helyijáratokon.

Tremmer Tamás

A korábbi álmos hétköznapokhoz képest szeptember első napján sűrűbb a forgalom az országutakon és a lakott területeken belül is. Főleg a nyolc óra előtti időszakban az iskolák környékén kell számítani nagyobb számú gépjárműre. Nem árt az óvatosság, mert a gyalogosforgalom is megnőtt az intézmények környékén!

A tömegközlekedés is felkészült az iskolakezdésre, a becsengetés a Volán társaságnál is azt jelzi, hogy a helyijáratok igazodnak a nyolc órás becsengetéshez, ezelőtt több járaton indítanak.

A helyközi buszokon változásokra kell számítani. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. arra hívta fel a közlekedők figyelmét, hogy szeptember 1-től több járat menetrendje módosul. A Pápa – Keszthely - Nagykanizsa autóbuszvonalon naponta közlekedő járat Sümegprágán át jár és 6.58 órakor meg is áll. A Zirc – Lókút – Bakonybél regionális autóbuszvonalon iskolai előadási napi járat 10 perccel később közlekedik. A Vanyola - Lovászpatona – Nagydém regionális autóbuszvonalon munkaszüneti napok kivételével naponta közlekedő   járat 10 perccel később közlekedik.

Fotó: Balogh Ákos

A vasúton közlekedőknek nem lehet panaszuk, a megyeszékhelyről másfél óra alatt a fővárosba lehet érni. Veszprémből 17 járatpár megy Budapestre, a vonatok általában kettőóránként indulnak, de 6,00-8,30 között, valamint 14,00-17,00 óra között öt-öt szerelvény indul.

A 8-as főúton Veszprém és Várpalota között befejezték a korszerűsítést, végig 2x2 sávon, 110 kilométeres sebességgel lehet haladni. Az M7-es autópályán a beton terelőfal, valamint a korszerű acél szalagkorlát építését és a fényvédelem korszerűsítését végzik a szakemberek, ezért a Budapest felé vezető oldalon, az Érdi csomópont és az M1/M7-es autópálya közös szakasza, a 18-as és a 12-es kilométerszelvények között torlódásra lehet számítani. A főváros felé vezető oldalon eddig körülbelül 1400 méternyi beton terelőelemet helyeztek el. A korábbi szalagkorlát eltávolítását és a betonelemek beépítését – a technológiai folyamatok figyelembevételével – folyamatosan végzi a kivitelező. A munkavégzés sávelhúzásos terelés mellett történik, a terelés mellett két sávban lehet közlekedni. Az M0-s autóúti csomópontnál érdemes használni a gyűjtő-elosztó pályát is, ezen keresztül is tovább lehet hajtani Budapest felé. Várhatóan november végéig tart a munkavégzés.

Budapesten a Baross térnél (Keleti pályaudvar) baleset történt, a helyszínelés várhatóan 9:30-ig tart.

A Veszprém megyei helyzetről folyamatosan beszámolunk, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!