Hírek

2015.11.26. 20:59

Az európai civilizációt meg kell védeni

Pápa – Az európai civilizációt és stabilitást veszélyezteti a brüsszeli, tervezés alatt álló kötelező betelepítési kvótarendszer – hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Pápán.

Papp Gyula Attila

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) és a KDNP helyi szervezetének meghívására tartott előadást bevándorlásról, egészségügyről, oktatásról a pápai református gimnázium dísztermében. Mint mondta, az egészségügy területén az elmúlt öt évben minden idők legnagyobb fejlesztéseinek egyike valósult meg: összesen 500 milliárd forintot fordítottak vidéki kórházak felújítására, eszközbeszerzésére. Szavai szerint az oktatási rendszer átalakításának az volt a legfőbb célja, hogy az oktatás színvonalának tekintetében csökkenjenek a különbségek az előnyösebb és a hátrányosabb helyzetben lévő iskolák között.

Rétvári Bence hangsúlyozta: a brüsszeli, tervezés alatt álló kötelező betelepítési kvótarendszer veszélyezteti az európai civilizációt
Fotó: Papp Gyula Attila

A menekültügyre rátérve Rétvári Bence megjegyezte, ma percenként öt bevándorló érkezik Európába. – A betelepítési kvóta szerintünk értelmetlen, hiszen a schengeni övezetben a nyitott határok mentén mindenki oda megy, ahova akar – mutatott rá. – Láthatjuk, hogy Európában miként növeli a terrorfenyegetettséget, miként rombolja a közbiztonságot ez a fajta kvótaszemlélet, amely évről évre újabb és újabb milliókat telepítene az Európai Unióba. Ez rendkívüli módon veszélyezteti azt az európai civilizációt, amelyhez ezer éve tartozunk, és annak az uniónak a stabilitását, amelyhez tizenegy éve csatlakoztunk – fejtette ki véleményét az államtitkár a kötelező betelepítési számokról, amelyeket Brüsszelben kívánnak előírni a tagállamok számára. Hozzáfűzte, a kötelező betelepítési kvótarendszer ellen jelenleg is aláírásokat gyűjt a kormányzó Fidesz–KDNP, hogy az állampolgárok támogatását maga mögött tudva nyomatékosítsa, a magyarok nem kérnek a kontroll nélkül rájuk zúdítani kívánt bevándorlók tízezreiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!