Hírek

2015.08.03. 10:17

Az elmúlt héten 34 alkalommal riasztották a tűzoltókat

Veszprém megyében az elmúlt héten 34 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez. Ebből 10 esetben vonultak műszaki mentésre és 15 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 9 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

Egy hetven négyzetméter alapterületű, kétszintes hétvégi ház teljes terjedelmében égett Révfülöpön, július 27-én. A helyszínre badacsonytomaji és keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. A tűzeset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Július 30-án reggel érkezett jelzés a megyei műveletirányító ügyeletre, hogy a 71-es számú úton, Tihany és Balatonfüred között két személyautó összeütközött. A helyszínre a veszprémi hivatásos és balatonfüredi önkormányzati tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel. A tűzoltók a felderítést követően megállapították, hogy az egyik személyautóban egy ember könnyű sérülést szenvedett, míg a másik autó sofőrje beszorult a roncsba. A súlyosan megsérült embert a balatonfüredi tűzoltók szabadították ki, feszítővágó berendezés segítségével, és átadták a mentőknek. A beavatkozás ideje alatt teljes szélességében lezárásra került az út.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!