Hírek

2016.12.01. 19:50

Az árvízre is felkészültek - Szituációs gyakorlatot hajtottak végre a pápai hivatásos tűzoltók

Pápa - A vizek kártétele elleni hatékony védekezésre történő felkészülés jegyében tartott gyakorlatot a pápai hivatásos tűzoltóparancsnokság állománya a Bakony-ér partján.

A gyakorlat keretében az állomány megismerte a terület sajátosságait, ami kulcsfontosságú a megközelítés, valamint a mentés lehetőségei kapcsán, emellett ezek a tényezők a beavatkozás módját is befolyásolják - írja a katasztrofavedelem.hu. Az elméleti tudás elsajátítása mellett a gyakorlat fő célkitűzése a különféle eszközök rendkívüli helyzetben történő alkalmazásának gyakorlása volt.

Emellett a szimuláció jó alkalom volt arra is, hogy az egyes rajok egymással együttműködve gyakorolják tevékenységüket, ami szintén az éles helyzetben történő hatékonyabb beavatkozást segítheti. A határozott, gyors beavatkozással rövid időn belül felszámolhatók a káresemények, ennek köszönhetően a lakosság életének és anyagi javainak védelme megvalósul.

A gyakorlat feltételezett káreseménye szerint a Bakony-ér vízállása az elmúlt időszakban lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt hirtelen felduzzadt, majd az ér kilépett a medréből és lakóházakat veszélyeztetett. A beavatkozó tűzoltók a víz kártételének elkerülése érdekében homokzsákos bevédést alkalmaztak, elkerülve ezzel a környező lakóházakban keletkező károkat.

A település polgármesterével folyamatosan tartották a kapcsolatot a lakosságvédelmi intézkedés végrehajtása, illetve a szükséges logisztikai biztosítás érdekében.

A katasztrofavedelem.hu tájékoztatása szerint Horváth Sándor tűzoltó őrnagy, pápai tűzoltóparancsnok a gyakorlat zárásaként megosztotta az állománnyal a beavatkozás tapasztalatait, feladatokat szabott ki, és megfeleltre értékelte a gyakorlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!