Hírek

2016.11.14. 20:20

Az áramszünet sem zavarta az ünneplőket

A szakadó hóban sorakoztak az autók a magyarpolányi faluház előtt, a bejárati ajtóban izgatottan sorakoztak népviseletben a kórustagok és az óvodások.

Piltman-Horváth Barbara

A terembe lépve a megterített hosszú asztalokat láttunk roskadozva a finom süteményektől, üdítőktől és boroktól, az idősek pedig örömmel sustorogtak az ünnepség kezdetéig.

A kinti zimankó egyáltalán nem hagyott nyomot a közönségen, az óvodások bájosan szégyenlős műsora minden jelenlévőt felmelegített és mosolyt csalt az arcokra. A kicsik ismert sváb és magyar gyermekdalokat adtak elő, és a közönség soraiból is dúdoltak biztatás gyanánt.

Ahogy a polgármester, Grőber József is kiemelte, az ünnepség hónapok munkája volt, időt nem kímélve gyakoroltak az óvodások és az ének- illetve tánckar is. –A mai, felgyorsult világban átértékelődött az idősek fogalma, ma már a hatvan éven felüliek sem tűnnek idősnek, más az öltözködésük is, és nem ritka, hogy még aktív sportolnak is, az élni akarás jellemzi őket – mondta a település vezető, aki inkább a szépkorúak ünnepének nevezte az eseményt.

A beszéd után az általános iskolások mondtak verset, majd előbb a Magyarpolány Hangja, majd Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör szórakoztatta a közönséget. Utóbbihoz meglepetésvendég is csatlakozott, Mehringer József, sváb születésű győri harmónikás kísérte a dalokat Grőberné Adorján Renátával egyetemben, és bár utólag elmondták, mindössze kétszer tudták összepróbálni a darabokat, még is összeszokott, hibátlan előadást hallhatott a közönség.

Később a meglepetésvendég önálló fellépése következett, aminek keretében bemutatta a harmónika fejlődését, kezdve a szájharmónikától a gombos tangóharmónikáig, ám időközben a havazás közbeszólt és az egész faluban elment az áram. Az előadó azonban nem állt meg, bizonyítva, hogy élő zenét játszik, folytatta, mintha mi sem történt volna, és a közönség is telefonokkal világított, amíg a szervezők roppant talpraesetten nem kerítettek mécseseket az asztalokra.

A műsort követő fogadás is gyertyafényes vacsorának ígérkezett, az utolsó falatok fogyasztásánál jött csak vissza az áram, de ha lehet, így még hangulatosabbá varázsolta az idősek számára az ünnepet, akik egy pár órára biztosan elfelejtették minden gondjukat-bajukat, és élvezték az est minden pillanatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!