Hírek

2017.08.19. 18:44

Az Ajka nyerte a megyei derbit

Az 1-1-es félidő után a második játékrész elején elkövetett buta hiba miatt elveszítette története első hazai NB III-as labdarúgó mérkőzését a Pápai Perutz FC, megyei riválisa pedig két forduló után 100 százalékos mérleggel - rosszabb gólkülönbséggel - a pontvadászat második helyén áll.

Haraszti Gábor

Perutz FC – FC Ajka 1-2 (1-1)

Gsz.: Nagy B. ill. Major, Nagy K.

Pápa, Perutz Stadion 600 néző v.: dr. Kovács

Perutz FC: Sánta – Domján, Farkas, Császár ('46 Horváth T.), Kozma – Hanzl ('66 Koncsag), Nagy – Németh ('73 Szép), Szabó, Baldauf – Skriba

FC Ajka: Pokorni – Krebsz ('54 Kovács), Köles, Graszl, Csemer – Vallejos ('78 Bene), Horváth, Pavlitzky, Major – Nagy K., Major ('77 Szabó)

A megyei rangadót megelőzően mindkét csapat a három pont begyűjtésében reménykedett, a nyáron átalakult vendéglátók a hazai debütáláson győzelemmel szerettek volna bemutatkozni közönségüknek, míg az ajkaiak a Csorna ellen megkezdett jó sorozat folytatásában bíztak. Ahogy arra számítani lehetett, sokan voltak kíváncsiak a pikáns összecsapásra, melyet a hazaiak kezdtek jobban, hiszen már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést: egy bedobás után a hosszún érkező Szabó Zsolt elé csúszatták a labdát, aki egyből középre tálalt, a gólvonalról pedig Nagy Bálint pofozta a hálóba a labdát 1-0. A folytatásban Skriba löketét Pokorni védte, majd az ajkaiak percei következtek: Kozmát forgatta meg az alapvonalnál Nagy Krisztián, aki éles szögből a bal kapufa tövét találta el. Tíz perccel később egyenlítettek a vendégek, egy nagy bedobás után a labdát Major elé csúsztatták, aki közelről kilőtte a bal alsó sarkot, Sántának esélye sem volt 1-1. A gól érthető módon megzavarta a Perutz-ot, így a félidő hajrája egyértelműen az Ajkáé volt: előbb egy rossz ütemű Sánta kilépő után a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda, majd Vallejos kis szögletéből megint Nagy Krisztián találta el a rövid kapufát, végül 1-1-el fordultak a felek. A szünetben Marton Miklósnak kényszerűségből megint változtatnia kellett, ezúttal Császár kért cserét, így ő már a kispadról láthatta az Ajka második találatát, melyet Farkas Dániel hozott össze: a védő Sántának szerette volna hazadobni a labdát, amire a kapus nem indult el, Nagy Krisztián viszont igen, aki bevetődve a hálóba gurította a labdát 1-2. Egészen a 76. percig kellett várni az egyenlítési lehetőségre, ekkor egy jó ütemű kiugratás után Szabó tolta el a labdát Pokorni mellett, azonban a visszazáró Graszl a gólvonalról tisztázni tudott. A 83. percben a csereként pályára lépő Szép középre tartó szabadrúgását ütötte ki a vendég portás, majd a hosszabbításban Pavlitzky megpattanó lövése a jobb kapufát érintve gurult végig a gólvonalon, a pápai védők végül tisztázni tudtak, így nem nőtt kettőre a vendég előny.

A hosszabbításban az eredmény nem változott, így ellentétes félidők után, az első játékrészben mutatott teljesítményével egy pontra rászolgált volna a Perutz, egy egyéni hiba azonban megpecsételte a sorsát.

Marton Miklós: Az első félidő teljesen rendben volt, csináltuk, amit megbeszéltünk, megszereztük a vezetést, mentek a szélen a támadások, az Ajka nem volt különösebben veszélyes ránk. Aztán egy bedobásból kaptunk az első félidőben és a második játékrész elején is egy-egy gólt, utóbbit nem is értem hogy történhetett Az Ajka előrébb tart nálunk, nekünk többek között erőnlétben is kell javulnunk, megyünk tovább, próbálunk a jövő héten javítani.

Rozmán László: Kicsit bealudtunk a kezdésbe, nem abban a ritmusban játszottunk, ami elvárható lett volna, de aztán fokozatosan magára talált a csapat, és ha a helyzetek és a kapufák számát nézzük, azt gondolom, legalább egy góllal feltétlenül jobbak voltunk és megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!