Hírek

2015.07.30. 11:58

Ausztriából lopott motort egy borszörcsöki lakos

Vádemelési javaslattal zártak le az ajkai nyomozók egy Bécsből eltulajdonított motor miatt indított nyomozást.

Az eljárás során megállapított adatok alapján a 42 éves K. József borszörcsöki lakos azzal gyanúsítható, hogy 2014. december 5-én az osztrák főváros egyik közterületi parkolójából eltulajdonított egy lezárt Kawasaki típusú motorkerékpárt. A hazafelé tartó K. Józsefet Borcsörcsök térségében igazoltatták az Ajkai Rendőrkapitányság járőre. A férfi járműve átvizsgálása során a csomagtérben megtalálták a több mint másfél millió forint értékű motort, amelynek eredetét nem tudta igazolni. Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a járműre egy házilag készített műanyag rendszámtábla van felhelyezve. A nyomozás során a gyanúsított beismerő vallomást tett, az osztrák állampolgárságú sértett a motort visszakapta.

Az ügyben lopás bűntett, illetve két rendbeli egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az Ajkai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!