• cikk kép
  Soha nem adhatjuk fel a függetlenséget - Orbán Viktor beszéde a díszünnepségen

  Budapest (hírösszefoglaló) - Európa szabadságszerető népeinek az a feladatuk, hogy megmentsék Brüsszelt az elszovjetesedéstől - mondta Orbán Viktor az 1956-os forradalom tiszteletére rendezett állami ünnepségen.

 • cikk kép
  Nem haltak hiába - Fáklyás felvonulás Ajkán

  Ajka - Fáklyás felvonulással és ünnepi műsorral emlékeztek Ajkán az 1956. október 23-i forradalomra.

 • cikk kép
  Mért nem ünneplünk úgy, mint a franciák?

  Balatonkenese - Elmondjuk a beszédeket, koszorúzunk is, de miért nem tudunk olyan hangulatban és annyira önfeledten ünnepeli, mint más nemzetek a saját ünnepeiket, mint például a franciák?

 • cikk kép
  Élete egy csoda volt - A szentté avatási eljárás egyházmegyei része lezárult

  Veszprém - Fiatalon is el lehet jutni az életszentség magasztosságához - mondta Márfi Gyula érsek Bódi Mária Magdolna vértanúságával kapcsolatban. Márfi Gyula a Szent Mihály-bazilikában a hálaadó szentmisén a szentekről beszélt. Kiemelte, szükség van világi szentekre is.

 • cikk kép
  A hétköznapi hősök felkelése

  Balatonalmádi - Felavatták a diktatúra helyi áldozata, Ungár József emlékére emelt mellszobrot

 • cikk kép
  Kitüntetett nap - Mesterleveleket adtak át

  Veszprém - Az elmúlt három évben a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében több mint ötszázan tették le a mestervizsgát. Legutóbb 13 szakma 69 képviselője vehette át a mesterlevelet.

 • cikk kép
  Még dübörögnek a vasak, nem fáznak a motorosok!

  Megyei körkép - Súlyosan megsérült a motoros, aki elesett Kapolcsnál vasárnap.

 • cikk kép
  Busz és személykocsi karambolozott

  Veszprém - Egy személy könnyebben megsérült, amikor eddig ismeretlen okból egy autóbusz és egy személygépkocsi karambolozott Devecserben, vasárnap, tudtuk meg Lattenstein János megyei mentésvezetőtől, és a rendőrségtől.

 • cikk kép
  Hősökre emlékeztek Cseszneken

  Csesznek - 2016. október 22-én az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi műsorral emlékeztek meg a településen arról, 1956. októberében, mitől volt véres a pesti utca. A műsorban felléptek a Bakonyszentkirályi Békefi Antal Általános Iskola diákjai.

 • cikk kép
  Áldozatuk nem volt hiábavaló

  Zirc – Az 1956-os forradalom és szabadságharc mindenkinek a közös ügye volt, emlékéhez méltóan kell ünnepelnünk – mondta Ottó Péter polgármester a Veszprém Megyei Önkormányzat és Zirc Városi Önkormányzat közös ünnepi megemlékezésén a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.

 • cikk kép
  Több helyen 20 fok körüli meleg is lehet a jövő héten

  Budapest - A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

 • cikk kép
  Közösen gyalogoltak - Teljesítménytúra az ’56-os hősök tiszteletére

  Zirc - A Bakony fővárosa volt az egyetlen Veszprém megyei állomása annak a teljesítménytúrának, amelyet az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából szervezett a Testnevelési Egyetem.

 • cikk kép
  Nagy hírünk van, mindenki örülni fog neki!

  Veszprém - Nem történt komolyabb baleset megyénkben szombat reggeltől, amire már hosszú hetek óta nem volt példa.

 • cikk kép
  Gobelinek és borok

  Zalahaláp - Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a nyolc helyi kiállító mindegyike valóságos művész, akik most legújabb munkáikkal lepnek meg bennünket. Így fogalmazott a Tűbe zárt nagyvilág címmel gobelin és hímző kiállítás, valamint az immár nyolcadik alkalommal megrendezett borút együttes megnyitóján a művelődési házban Bedő Lajos polgármester.

 • cikk kép
  Tanösvény találkozó

  Bánd – A Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) szombaton már harmadik alkalommal rendezte meg a Tanösvény Találkozót, melyen négy távot teljesíthetett a közel nyolcvan résztvevő.

Magazinok