Hírek

2017.02.09. 14:56

Apróságok farsangja - Ötletes jelmezekbe bújtatták a babákat

Várpalota – Aprócska pillangók, kalózok, szuperhősök és hercegnők lepték el a napokban a Várpalotai Ifjúsági Házat, hiszen immár hagyományos babafarsangját rendezte meg az intézmény.

Szabó Péter Dániel

Nagy volt a sürgés-forgás a Vásárhelyi András Tagiskola épületében működő ifjúsági házban. Sorban érkeztek a tüneményes jelmezekbe bújt kisgyermekek, hogy együtt játsszanak társaikkal a harmadik alkalommal meghirdetett babafarsangon. Ötletes kalóz- és bohócjelmezben érkező gyermekek éppúgy voltak itt, mint a szuperhősöket, Pókembert és Batmant mintázó apróságok, de akadt olyan kisfiú is, aki a mesefilmből ismert jólelkű ogre, Shrek bőrébe bújt az ifjúsági ház jó hangulatú rendezvényén.

Harmadik alkalommal rendeztek babafarsangot a Várpalotai Ifjúsági Házban
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Már 2014 óta sikerrel működik az intézményben a baba-mama klub, minden héten más-más programmal várjuk gyermekeikkel az édesanyákat. A közös játék mellett együtt festünk, zenélünk és énekelünk a picikkel, de hasznos tanácsokat is kaphatnak az érdeklődők a gyermekneveléssel foglalkozó szakmai előadásokon – mondta el kérdésünkre Gaál Csilla, a Várpalotai Ifjúsági Házat működtető Thury-Vár Nonprofit Kft. kulturális szervezője.

Három esztendővel ezelőtt az egyik klubba járó anyuka ötlete volt a babafarsang. A többi szülő is első szóra csatlakozott a kezdeményezéshez, s beöltöztették az apróságokat. Jelmezversenyt ezúttal sem hirdettek a szervezők, hiszen itt tényleg a részvétel és a közös mókázás volt a legfontosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!