Hírek

2016.09.24. 15:49

Apáti nevű települések találkozóját tartották Monostorapátiban

Monostorapáti - Amit elődeink 1998-ban létrehoztak, azt a közösséget mi is folytatjuk. Elmondhatjuk, hogy fenntartjuk magunknak a meg nem változás jogát.

Tóth B. Zsuzsa

Így kultúránkat, értékeinket, hagyományainkat egy évben egyszer bemutatjuk egymásnak  az ország valamelyik pontján. Idén nyolc Apáti nevű telepítés döntött úgy, hogy folytatja a hagyományt.

A találkozót a házigazda település óvodásainak műsora is színesítette Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt az Apáti nevű települések találkozóján a házigazda község, Monostorapáti polgármestere, Takács Péter. Bátaapáti, Alsónemesapáti, Kisbárapáti, Somogyapáti, Zalaapáti, Gencsapáti, Kisapáti és a házigazda, Monostorapáti települések vezetői és küldöttségei ünnepeltek együtt szombaton. Mindannyiukat köszöntötte Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, méltatva a csaknem húsz éves múltra visszatekintő programot. Mint mondta, a 16 Apáti nevű település fele együtt van most, ez az összefogás remek dolog.

– A kormány olyan pályázatot indított el most először, amely a kisebb, egymással összefogó  településeknek kedvez. Örülök, hogy a mi vidékünkön is van erre példa, Monostorapátiban úgyszintén. Néhány héten belül kiderül, milyen támogatásra számíthat a község, de biztos, hogy sokszor lesz alkalmuk örülni az apáti lakosoknak, akik át tudják adni az őseinktől kapott kincset, kultúránkat - mondta az alelnök.

Az ünnepségen részt vevő települések vezetői  szalagot kötöttek a találkozó zászlajára, bemutatták községeiket, valamint civil csoportjaikat, hagyományaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!