Hírek

2015.12.08. 18:08

Anya, segíts! – kiáltotta a kútba zuhant férfi

Veszprém – Beugrott egy közel húszméteres kútba egy férfi kedden Nagyesztergáron, mert azt hitte, édesanyja oda rejtette el a házuk kulcsát. A mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba, miután a tűzoltók kimentették onnan.

Kovács Erika

– Csak azt szerettem volna, ha a fiam leszokik a cigarettáról. Kedden is elment itthonról, gondolom, cigarettáért, mire én azt mondtam neki, mivel dohányzol, hát becsuktam az ajtót, és a kulcsot a kútba dobtam. Azt még álmomban sem gondoltam volna, hogy utánaugrik a fiam – mutat a férfi édesanyja a tetővel fedett kútra. Nagyon örül annak, hogy fiának végül nem esett nagy baja. Felidézi, alig fordult meg az udvaron, már hallott is egy hatalmas csobbanást, majd a kiáltást a kútból, hogy „anyu, segíts!" Az idős asszony nagyon megrémült az eset láttán, állítja, még mindig remeg, ha a történtekre gondol. Azonnal hívta a mentőket, akik nemsokára kiérkeztek a tűzoltókkal, rendőrökkel együtt. Mint elmondta, az udvaron levők valamennyien segítettek a tűzoltóknak fia kimentésében.

– Sajnos  a fiam lába megsérült, nézzék, még a zoknija is itt van, amit levettek róla  a mentők. Szegény uram épített még annak idején egy kávát a kút belsejébe, abban akadhatott meg a fiam lába – sajnálkozik.

Beszél arról is, hogy fia a kút tetején, egy vékony drótkötélhez illesztett vödörrel ereszkedhetett meggondolatlanul a mélybe, ahol 2,5 méteres víz is volt, amibe bizonyára alámerült, mert amikor kihúzták a kútból, csupa víz volt a ruhája – idézi fel a történteket az asszony.

– Szegény gyerek, hiba kértem mindig arra, hogy szokjon le a dohányzásról, ugyanis attól lett beteg, már 29 éve lerokkantották  – állítja az idős asszony, majd büszkén mutatta meg, hogy fia az érettségi után több szakmát is szerzett, kiváló munkaerő volt, amit elismerésekkel jutalmaztak munkahelyén. Aztán jött a cigaretta, ami megváltoztatott mindent, és fia egészsége rovására ment. Emiatt gyakran kellett gyógykezelésre is mennie. Az asszony utal rá, szépen megvannak ők kettesben, nézeteltérésük csak a cigaretta miatt adódott.

– Nagyon megdöbbentett minket az eset, nem tudjuk elképzelni, hogyan eshetett bele a kútba a férfi – közölte érdeklődésükre Szelthofferné Németh Ilona polgármester. Elmondta, gyakran látják a hivatalnál ügyeit intézni.

Csermák József, a megyei mentőszolgálat mentésvezetője az esetről elmondta, azt jelezték kedden a mentőszolgálatnak, hogy tisztázatlan körülmények között valaki beleesett a kútba. A zirci rohamkocsi azonnal ment a helyszínre, majd súlyos lábsérülés és kihűlés miatt egy 55 éves férfit a veszprémi traumatológiára szállított.

Információnk szerint a férfit bravúros mentéssel, kötelekkel leereszkedve hozták felszínre a zirci tűzoltók.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!