Hírek

2017.06.28. 16:05

Angol, erdélyi, kubai ízek - A Nők Felsőörsért Egyesület rendezvénye

FELSŐÖRS - Tizedik alkalommal szervezte meg a Nők Felsőörsért Egyesület a civil ház udvarán a felsőörsi ízutazást, melyen különböző nemzetek konyháinak finom ételeit lehetett megkóstolni. A színpadon közben változatos programokat láthatott a közönség.

Szendi Péter

A Nők Felsőörsért Egyesület 2006 júniusában alakult. Egy évvel később az összeállított programra meghívták a falu lakóit, így született meg az első felsőörsi ízutazás. Idén jubileumi rendezvényt tartottak.

- Az ételek elkészítését vállalkozó szellemű felsőörsi lakosok, egyesületünk asszonyai és családtagjaink vállalták. Vendégeink angol, cigány, erdélyi, francia, kubai, mexikói és természetesen a magyar konyha ételeiből is kóstolhattak - nyilatkozta Kaszásné Ferenczi Anna, a civil szervezet elnöke.

A szervezők gondoltak a gyerekekre is, akik kipróbálhatták az íjászatot és a lufihajtogatást is.

A rendezvényt Kulcsár Tamás alpolgármester nyitotta meg, aki visszaemlékezett az elmúlt évekre. Mint mondta, az ízutazás nemcsak az ételekről szól, hanem a hozzájuk kapcsolódó hagyományokról, zenéről, táncról és kultúráról. - A média elég régóta tudósít olyan sikeres helyi kezdeményezésekről, szinte az ország minden tájékáról, melyek a kisebb-nagyobb közösségek hagyományteremtő, hagyományőrző, kapcsolatépítő rendezvényeiről szólnak.

Nem véletlen, hogy Magyarországon az ilyen közösségi programok szervesen kapcsolódnak a gasztronómiához, minden tájegység a saját hagyományvilágának megfelelő ételekkel várja az érdeklődőket. Ezen rendezvények közül sajátos módon emelkedik ki a most már 10. alkalommal megrendezett felsőörsi ízutazás.

A program tudatosan nemcsak a helyi, hanem távoli vidékek változatos gasztronómiai különlegességeivel is szeretné megismertetni a vendégeket. A 2011. évet kivéve minden esztendőben megrendezték ezt a programot. Az alpolgármester további sok sikert kívánt a Nők Felsőörsért Egyesületnek, s egyben jó szórakozást a színes programokhoz.

A színpadon legelőször a Miske Óvoda csoportja lépett fel, akiket a Búzavirág Népdalkör követett. A Szinto zenekar és a Botorka Néptánc-együttes műsora után egy tüzes előadásra került sor a Yildizár Hastánccsoport közreműködésével. Az este az Amigó együttes fergeteges hangulatú báljával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!