Hírek

2017.07.05. 18:15

Amerikai tankok vonultak Hajmáskéren

Hajmáskér – Magyarországon eddig sohasem gyakorlatozó amerikai Abrams harckocsik sorakoztak fel Hajmáskéren szerdán délután, majd menetoszlopban vonultak a katonai gyakorlótérre.

Balogh Ákos

A Brave Warrior 2017 elnevezésű nemzetközi hadgyakorlatra, újabb és újabb haditechnikák érkeznek a Bakonyba, szerdán délután majd tízórás várakozás után vasúton gördültek be az amerikai hadsereg és tengerészgyalogság fő harckocsi típusának számító Abrams tankok. A kivagonírozást követően a Hajmáskér főutcája mellett található vasúti rakodón felsorakoztak a járművek, majd útlezárás mellett menetoszlopban vonulva léptek be a katonai gyakorlótér területére, hatalmas port kavarva.

Hajnalban a Magyar Honvédség BTR típusú páncélozott harcjárművei szintén vasúton érkeztek ugyanide. Por és füst, a többtonnás járművek dübörgése sokakat az utcára csalt, ezúttal a kíváncsiskodók örömmel nyugtázták a nem mindennapi látványosságokat.

A Brave Warrior gyakorlat során egyébként éleslövészetet is végrehajtanak majd nappal és éjszakai is, megnövekedett zajra lehet számítani a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!