Hírek

2017.01.20. 12:42

Túl kevesen adnak vért, naponta kellene még 1800 véradó

A tartós hideg, valamint a megfázásos megbetegedések miatt január első két hetében a vártnál alacsonyabb volt a véradói aktivitás.

Kutasi Zsófia

Ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat „Nyissa az új évet egy jó cselekedettel és adjon vért!” szlogennel véradásra szólít.

A Magyar Vöröskereszt közleményében kiemelte, naponta 1800 véradót kell toborozni ahhoz, hogy a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a biztonságos nemzeti vérkészlet fenntartása érdekében arra kér mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, vegyen részt az országban szervezett véradások valamelyikén és buzdítsa véradásra ismerőseit, barátait is.

- Mindig nehezen indul az év, így van ez most is. A szabadságolások, a munkahelyek későbbi kezdései, a rendkívüli téli időjárás miatti megbetegedések mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebben jelentkeznek véradásra a megyénkben is – nyilatkozta Libisch Éva, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének megyei véradásszervező koordinátora. Hozzátette: - Mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikeres véradónapokat bonyolítsunk le. Felhívásokat küldünk, személyes megszólítással telefonon kérünk segítséget, sms-t küldünk és hívjuk a véradókat, hogy a betegek ne kerüljenek bajba, a véradói aktivitás megfelelő legyen. A véradók az önzetlen segítségnyújtással járulhatnak hozzá a biztonságos betegellátáshoz véradományukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!