Hírek

2015.09.15. 16:28

Akár élőlánccal, de megvédik a kórházat Tapolcán

Tapolca - Élőlánc szervezésére buzdította a város polgármestere a lakosságot, hogy a kórház területén levő fizioterápia épületének lebontását megakadályozzák.

Tóth B. Zsuzsa

A felhívásra a helyszínre érkezők azonban már azt tapasztalták, hogy a bontás leállt. Dobó Zoltán polgármester szerint akár az egész kórház területén készek megbénítani az építkezést, ha lebontják az épületet.

Lévai József, Dobó Zoltán és Rig Lajos szerint nem kellene lebontani az épületet
Fotó. Tóth B. Zsuzsa

- Ezt megmondtam a főigazgató asszonynak, aki erre úgy reagált, hogy erre nem lesz szükség. Az épület bontásra volt ítélve a kórház építése kezdetén is, de akkor, a választás előtt nem tudtunk mást tenni, mint kértük, hogy maradhasson fenn. Hat héttel ezelőtt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatójának, Ónodi-Szűcs Zoltánnak, Zombor Gábor államtitkárnak és a kórház főigazgatójának, Lang Zsuzsannának elküldött levélben kértük, hogy a a kórház használatában álló épületegyüttesből a fizioterápia épületét adják át a városnak. Ugyanis az a kórház fejlesztése miatt megüresedik, tervezik a lebontását. A levélre nem érkezett válasz, ahogy a szeptemberben újra írt levélre sem. Hétfőn a közvéleményt tájékoztattuk egy közösségi oldalon arról, hogy nem szeretnénk a bontást, erre szerdán reggel elkezdték a munkát. Erről Császár László képviselő, a kórház egyik gazdasági igazgatója tájékoztatott. Megegyeztem a kivitelezővel, hogy amíg megnyugtató megoldás nem születik, felfüggeszti a bontást – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy az épületben helyet kaphatna például az Egészség Fejlesztési Iroda, az alapellátás vezetése, de ott lehetne a szociális gondozók, vagy az ételosztás helye is.

Lévai József alpolgármestertől megtudtuk, hogy az épület 2008-ban 36 milliós költséggel lett belül teljesen felújítva, akadálymentesítve, egy nappal ezelőttig még használták.

- Annyi kár van benne, amennyit most okoztak. Leszedték a cserepek egy részét és leszerelték a vécét, megbontották az álmennyezetet. Nem olyan gazdag a város, hogy a cél érdekében le se üljünk egy asztalhoz a megkeresésére és egy jó állapotú épületet elbontsunk – tette hozzá a helyszínen Rig Lajos országgyűlési képviselő. A Napló nem tudta elérni az ügyben a gazdasági igazgatók egyikét sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!