Hírek

2017.05.02. 17:56

Ajkai rendőrverés: tíz év fegyház az ámokfutónak

Ajka, Győr - Tíz év fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki tudatmódosító szer hatására rendőrökre támadt.

Mátételki András

A bíróság kimondta, a 34 éves Fehér Krisztián 2015 nyarán, a bűncselekményt megelőzően, szintetikus kannabinoidot fogyasztott, aminek a következtében nála tudatmódosulás, átmeneti zavartság alakult ki. Mindemellett a férfi pár hónappal korábban két balesetet is szenvedett közúton, ahol élettársa  is súlyosan megsérült, emiatt lelkiismeret-furdalása volt.

A vádlott azon a nyáron, július 6-án az ajkai strandról kifelé jövet úgy meglökött egy nőt, hogy az földre esett, majd egyszer belerúgott a bal combjába. Az ajkai férfi ezután a kulcscsomóját a forgóajtó felé dobta, ahol fejen talált egy kisfiút, akinek ezt mondta:" Szerzek neked egy kis pénzt." Odalépett a pénztárhoz, majd az ablakon át benyúlva meg próbálta elvenni a 800 ezer forintot őrző pénztárgépet, csakhogy az alkalmazottak ezt megakadályozták.

Fehér útja innen a közeli benzinkúthoz vezetett, ahol beült egy Skodába, amelynek a vezetőjével közölte:" Győrbe mennek, elviszi az autót, meglátogatják a barátnőjét."

A szintén a kútnál tankoló rendőr felfigyelt a férfire, majd felszólította, hogy szálljon ki az idegen kocsijából. Ennek Fehér nem tett eleget, hanem beült az egyenruhás szolgálati kocsijának volánja mögé. A járőr testi kényszerrel kirángatta a jó felépítésű vádlottat az autójából, de ekkor Fehér ököllel szívtájékon vágta. Dulakodás közben az agresszív férfi háromszor ököllel megütötte a rendőrt, aki hanyatt fordulva a földre esett.

Archív fotónk a dulakodás helyszínéről

A vádlott ekkor kétszer mezítláb, nagy erővel a sértett arcába taposott, aki pár másodpercre elvesztette az eszméletét. (A rendőr életveszélyes sérülést szenvedett, betört a koponyája.)

Rövidesen megérkezett az erősítés, ami nem rettentette vissza a vádlottat, egy másik rendőrre is rátámadt: tenyérrel az arcába csapott. Végül gázsprayvel sikerült megfékezni az ámokfutót. Az eljárásba bevont szakértő azt állapította meg, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetésekor nem volt kábítószer függő, csak fogyasztó.

A Veszprémi Törvényszék, Pfeifer Péter tanácsa életveszélyt okozó testi sértés bűntette, hivatalos személy elleni erőszak bűntette, két rendbeli könnyű testi sértés vétsége, jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete, lopás bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt Fehér Krisztiánt, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül 10 év fegyházbüntetésre ítélte.

A törvényszék kimondta, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A Győri Ítélőtábla kedden helyben hagyta a döntést, hangsúlyozva, hogy az megalapozott volt.

Előzmények: Amerikai krimijelent az ajkai benzinkútnál?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!