Hírek

2017.07.26. 20:25

Ajkán újra működik CT

AJKA - Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy az ajkai Magyar Imre kórházban újra működik a CT.

Tóth B. Zsuzsa

- Az új főigazgató, Nagy Zoltán kinevezése után három nappal a CT-t üzemeltető társaság nem kapta meg az üzemeltetésre jogosító további engedélyt. A főigazgató a segítségemet kérte a megoldáshoz, hiszen a CT létfontosságú az ajkai és környékbeli betegek számára, arról nem beszélve, hogy emiatt a veszprémi CT is jóval leterheltebb.

Vasárnap délután megérkezett a mobil CT Ajkára
Fotó: Schedl Balázs

Gyorsan intézkedtünk, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ igazgatójával és az államtitkárral azonnal felvettük a kapcsolatot. Biztost neveztek ki a gond megoldására, megállapodtunk abban, hogy hétfőre üzembe helyezik Ajkán a CT-t. Vasárnap délután megérkezett a mobil CT, amely addig ott lesz, amíg a fix CT Ajkára nem kerül.

Az szintén folyamatban van, néhány héten belül megkapja kórház, 16-szor jobb minőségű lesz a jelenleginél és az üzemeltetést a fenti társaság állja vis maior támogatásból, nem a kórházat terheli. Ugyanakkor közbeszerzési pályázat formájában elindul egy CT telepítése Ajkára, hogy egy új, modern CT-t kapjon saját tulajdonba a kórház.

Vasárnap délután megérkezett a mobil CT Ajkára
Fotó: Schedl Balázs

Azért már bérleti díjat sem kell fizetnie tehát a kórháznak, így csaknem 33 millió forintot spórol meg az intézmény éves szinten. Bízom benne, hogy a kormány műszerezettségi támogatása nem áll meg ennyiben.

A tervek szerint még ezen a héten újabb eszközök, ultrahang-berendezések érkeznek az ajkai kórházba, ahol elavultak a műszerek, továbbá a megye egyetlen fertőző osztálya is felújításra szorul az ajkai kórházban, hangsúlyozta Fenyvesi Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!