Hírek

2017.06.19. 15:35

Ajándék baritonkürt - Fenyvesi Zoltán segíti a tapolcai zeneiskolát

TAPOLCA - A Járdányi Pál Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró ünnepségére Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke egy baritonkürttel érkezett.

Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán elmondta, hogy néhány hónapja a zeneiskola Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekara koncertjén csodálta meg, hogy a városban milyen komoly zenei élet folyik, milyen kiváló pedagógusok, nagyszerű növendékek öregbítik Tapolca hírnevét. - Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy segítsem a munkát, a zenei életet. Hiszen a megye második legnagyobb zeneiskolája a tapolcai - mondta az alelnök, és átadott Péni Béla igazgatónak egy baritonkürtöt. Péni Béla az intézmény évzáró ünnepségén úgy fogalmazott, hogy a zeneiskola tanárai elégedettek lehetnek, hiszen eredményes tanévet zárnak.

Fenyvesi Zoltán baritonkürtöt ajándékozott a tapolcai zeneiskolának Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Ősszel 378 gyermek kezdte meg zeneiskolai tanulmányait négy tanszakon. Az iskola két alapfeladata az oktatás és a nevelés, ezeknek megfelelő összhangban kell lenniük. Úgy érzem, ezt sikerült megtalálnunk ebben a tanévben is. Az a dolgunk, hogy a tanulókkal elsajátíttassuk a tananyagot, nevelést pedig minden tettünkkel végzünk. A személyiség formálása az általunk fontosnak tartott érték. A szociális érzékenység, a tisztelet egymás és önmagunk iránt, a kultúrára, a művészetre, szépre és jóra való fogékonyság mind olyan érték, amely átadása ugyan-olyan fontos, mint a tananyag oktatása - hangsúlyozta az igazgató, majd az évzárón elismeréseket vehettek át a legsikeresebb diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!