Hírek

2016.10.11. 07:34

Marciánért küzd Várpalota - Segítséget remél az agydaganatos kisfiú családja

Várpalota – Agydaganatos kisfiú utókezeléséhez és a sok megpróbáltatáson keresztül ment család életének könnyebbé tételéhez fogott össze Várpalota. A kilenc éves kisfiúra kemoterápiák sora vár, édesanyja, aki három éve egyedül neveli, nem tud megbirkózni az anyagi nehézségekkel. Sok segítőkész ember azonban máris a jó ügy mellé állt.

Forgács Ádám

Három évvel ezelőtt, egy sikeres gyűjtés után Pintér Tamás nem gondolta volna, hogy egyszer saját rokonának szervez majd jótékonysági gálát. Akkor egy jó barátja kisfiának, Hubának a gyógykezelésére gyűjtöttek össze egy baráti házaspár és a város segítségével, több mint másfél millió forintot.

Most pedig unokatestvére, Grób Edina kisfia, Négyesi Marcián gyógykezeléséhez és további életükhöz kér segítséget.

- Amikor kiderült, hogy Marcián beteg, a hír letaglózta a családot. A feleségemmel eltökéltük, hogy Marcián gyógyulásáért megteszünk minden tőlünk telhetőt. Mivel volt már tapasztalatunk jótékonysági rendezvény megszervezésében és lebonyolításában, ezt ajánlottuk fel Edinának. Eleinte, érthető módon, nem az anyagiak jelentették számára a legfontosabb teendőket, neki is fel kellett dolgoznia, ami fiával történt. Aztán, amikor eljött a cselekvés ideje és számot vetett a lehetőségeivel, belátta, hogy ha meg akarja menteni a gyermeke életét, nincs más választása, mint bízni az emberek jóindulatában és segítőkészségében – tekintett vissza Tamás.

A kilenc éves kisfiúra kemoterápiák sora vár 
Fotó: a család

Beszélt arról is, hogy Marcián már az Angliába költözésüket megelőző évben sokat fájdította a fejét: minden reggel így ébredt és sokszor volt rosszul, a betegség oka azonban nem mutatta meg magát. Kedélyállapota ingadozó volt, a család orvostól-orvoshoz járt a család, a kiváltó okot azonban nem találták a doktorok – idézte fel az unokatestvér.

Ez idő alatt a család anyagi helyzete jelentősen romlott, a kétgenerációs családi házukat el kellett adniuk, hogy vissza tudják fizetni a duplájára nőtt CHF alapú hitelt. A nagymama albérletbe költözött, Edina, Marcián anyja úgy döntött, szerencsét próbálnak külföldön a fiával. A család barátainak unszolására és közbenjárásával kiköltöztek Angliába új életet kezdeni, munka és lakás várta őket odaát. Kiutazásuk után két hét sem telt el, mikor a fiú rosszul lett, és elvitték a helyi kórházba kivizsgálásra. Az ottani orvosok megállapították, hogy agydaganata van. Azonnal megműtötték, ezt követően nagyon erős kemoterápiát kapott. A történtek miatt elképzelhetetlen, hogy végleg hazaköltözzenek: az angliai kezelőorvos nem javasolta, de nincs is hova – összegezte Pintér Tamás.

Az itthoni segítség a család viszont nagyon hiányzik a kis családnak. Az Angliában élő baráti házaspár jelent számukra lelki és anyagi támaszt, hiszen Edina a kisfiú betegsége miatt nem teljes hónapot dolgozott, így jelentős jövedelemre nem tudott szert tenni.

- Zseniális orvosi csapat dolgozik azon, hogy Marcián tökéletesen meggyógyuljon. A műtét és az azt követő alapkezesének köszönhetően Marcián állapota olyannyira jó, hogy az ottani orvosok konzultáltak a hazaiakkal és engedélyezték, hogy ha Edina is belegyezik, hazatérhetnek – jegyezte meg az unokatestvér.

Tamás számol: a kezelések miatt folyamatosan ingáznia kell majd a családnak Várpalota és Budapest között, vagy Budapesten maradnak, ami szintén sok kiadás. Úgy kalkulálnak, a kezeléssorozat végéig három millió forintra lesz szükségük.

Ennek összegyűjtése érdekében fogtak neki a jótékonysági gála megszervezésének, hiszen Marcián jelenlegi állapota miatt 24 órás felügyeletet igényel, így Edina nem tudja megoldani az anyagi feltételek megteremtését.

Az összefogás egyre nő Várpalotán. Tamás kislánya és elutazásuk előtt Marcián is a Vision Hip-Hop Dance –tánccsoport tagja volt, így az egyesület tánctanára Gutyán Attila rögtön a jó ügy mellé állt. Kapcsolataival, ismertségét bevetve sikerült nyolc neves előadót találni a gálára. A támogatók között vannak vállalkozók, magánszemélyek, éttermek, és a Várpalotai Kézilabda szakosztály elnöke egy meccsük bevételét Marciánnak adományozta. Nagyon komoly támogatást jelent, hogy az önkormányzattól ingyen kapták meg a városi sportcsarnokot a gála megrendezéséhez.

Az október 22-ei gálán fellép Balogh László alias: LALA Bohócdoktor, Falusi Mariann, LL Junior, GWM, Zámbó Krisztián, Budai Krisztián, Herceg Dávid, Lakatos Krisztián, Young-G. A gyűjtést az Egy mosolyért közalapítvány segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!