Hírek

2017.04.28. 17:30

Adomány a sümegi kórháznak

SÜMEG - Nagy értékű adomány érkezett a sümegi kórházba pénteken: a betegek kényelmét szolgáló, az ápolóik munkáját könnyebbé tevő 14 elektromosan emelhető betegágy, 14 kórházi ágy, matracok, éjjeli szekrények és ágynemű huzatok.

Tisler Anna

Az adományt a németországi székhelyű Ordo Militaris Teutonicus lovagrend valamint a Kavalier Penta Liga küldte az intézménynek. A lovagrend csaknem két évtizede támogatja Sümeget és Pápát. A lovagrend és a liga nagymesterét, Klaus Blost karitatív tevékenységéért mindkét város díszpolgárává választotta.

A lovagrend évente többször juttat el a térségbe nagy mennyiségű bio élelmiszert, támogatja a gyermekintézményeket, időseket gondozó otthonokat, kórházakat.Bakos Julianna, a sümegi intézmény főnővére kérdésünkre elmondta, hogy az elektromos ágyakat a krónikus belgyógyászati osztályon használják, a betegágyakat a pszichiátriai kórtermekben. Köszönik a felajánlást, amely betegeik kényelmét szolgálja.Rátosi Ferenc, az Ordo Militaris Teutonicus magyarországi vezetője köszönetet mondott Klaus Blosnak a támogatásért, aki díszpolgárként sokat tesz a térségben élők életének jobbá tételéért.

A kórháznak már többször juttatott el felszereléseket, gyógyászati segédeszközöket. A szállítmányban ötven szék is érkezett, amelyet a városházára szállítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!