Hírek

2016.10.26. 20:25

Áder Jánoshoz fordulnak a szocialisták

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő azt kéri Áder János köztársasági elnöktől, ne írja alá a Nemzeti Földalapról szóló törvény módosítását.

Balla Emőke

A parlament kedden elutasította Gőgös Zoltánnak az állami tulajdonban lévő termőföldek értékesítésének tilalmáról szóló népszavazási kezdeményezését. Az ország-gyűlési képviselő elmondta: a Fidesz gyáva volt, és elmeszelte a népszavazási kezdeményezését. Az is kiderült, nem elég 240 ezer aláírás ahhoz, hogy 200 ezer hiteles legyen. Másrészt örül, hogy az elfogadott törvény okán a földmutyi egy időre leállt, és sikerült 200 ezer hektár szántót, több ezer hektár gyümölcsöst, halastavat, egymillió hektár erdőt a pribékektől egy időre megmenteni. Az Országgyűlés lezárta a kormány Földet a gazdáknak! nevű állami termőföld-értékesítési programját, kimondta, hogy az ebből származó 260-270 milliárd forintos bevételt az államadósság csökkentésére kell fordítani.

Gőgös Zoltán képviselő
Fotó: Penk Tímea

Gőgös Zoltán és a szocialisták felszólítják a köztársasági elnököt, ne írja alá a törvény módosítását, küldje el az Alkotmánybírósághoz. Ha nem így tesz, ők mennek oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!