Hírek

2015.07.22. 18:52

A vezér önként mondott le - Újabb vizsgálódás a Verga-ügyben

Veszprém – Információnk szerint vizsgálódik a rendőrség a Verga Zrt. volt vezérigazgatója ellen is.

Kovács Erika

Az érintettet nem értük el. Az ügy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz (FMRFK) került, mert a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az erdészeti céggel lévő munkakapcsolata miatt elfogultságot jelentett be. Itt a Napló érdeklődésére a nyomozás érdekeire hivatkozva mindössze annyit közöltek, az FMRFK gazdaságvédelmi osztályán különösen nagy értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. Az FMRFK a büntetőeljárás részleteivel kapcsolatban a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg nem tudott további információval szolgálni.

Ismert: az erdészeti cégnél idén év elején távozott a volt gazdasági vezérigazgató-helyettes, mert a volt vezérigazgató vizsgálatot rendelt el, miután több pénzügyi szabálytalanság derült ki. A volt gazdasági vezérigazgató azóta büntetés-végrehajtási intézetben van, mert a vád szerint még korábbi munkahelyét érintően 600 milliós sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolják. Még idén január elején a Verga Zrt. volt vezérigazgatója is lemondott, amit ő kezdeményezett a szaktárcánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!