Hírek

2017.05.20. 19:37

A tűzoltás testközelből

Balatonfüred - Szirénázott a mentő, lángolt az autó és jött a mentőhelikopter is.

Sági Ági

Szerencsére ez csak mentési gyakorlat volt, amit a 2. Tűzoltó családi nyílt napon láthatott több száz felnőtt és gyerek. Hét tűzoltóautót nézhettek meg testközelből a gyerekek, és fel is mászhattak a járművekre.

Volt trambulin és ugrálóvár, de a leglátványosabb déltől a mentési gyakorlat volt. A pontosan eljátszott történetben egy rakodógép balesetet okozott. A sofőr megpróbált elmenekülni, őt egy kutyás rendőr elfogta. A totálkáros autóból a tűzoltók kiszabadították a sérültet, akit a mentők a helyszínen elláttak, majd elszállítottak. Ezen a ponton kellett volna megérkeznie a mentőhelikopternek, de az M7 autópályán sajnos valódi baleset történt így csak az események végén ért a helyszínre. A mentők távozása után az autó kigyulladt - valójában felgyújtották, majd a kiérkező tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet.

- A tavalyi nyílt nap sikere után döntöttünk úgy, hogy idén is megismételjük ezt a napot. Itt tudjuk megmutatni, hogy mi zajlik élesben -mondta el Milos Mihály a Balatonfüredi Tűzoltóság megbízott parancsnoka. Ezen a napon tartották a rajzpályázat eredményhirdetését is, melyre 183 pályamű érkezett. Megmutatták, hogy mit kell tenni háztartási tüzek esetén - az égő olajra nem szabad vizet önteni, de volt kötélhúzás és tűzoltókészülék dobó verseny is.

A katasztrófavédelem füst sátrában ki lehetett próbálni, milyen sötétben, maszkban tájékozódni. A Vöröskeresztnél véradásra volt lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!