Hírek

2015.05.28. 15:09

A temetői szarkák nyomában

Pápa - Elkeseredett hangvételű sms érkezett nemrég a Naplóhoz: egyik olvasónk bosszúsan panaszolta a rövid üzenetben, hogy szerettei sírjáról eltűnnek a virágok, mécsesek.

Polgár Tibor

Ez a probléma nem új keletű, aki gyakran jár sírkertbe, biztosan hallott vagy tapasztalt már hasonlót. Most éppen Bakonytamási temetőjében okoztak kellemetlenséget egy névtelenül maradó olvasónknak, hogy hozzátartozói nyughelyéről rendszeresen hiányoznak az ott elhelyezett kegytárgyak, virágok. Felhívtuk telefonon az sms küldőjét, aki nem kért a nyilvánosságból, de szóban is megerősítette a leírtakat: rendszeresen eltűnnek a síron elhelyezett virágai, mécsesei. Felkerekedtünk hát, hogy utánajárjunk a dolognak. Bár kevés reményt fűztünk hozzá, hogy sikerül elcsípnünk egy temetői szarkát, a bakonytamásiakkal beszélgetve talán közelebb kerültünk a rejtély megoldásához.

A szél olykor könnyen megröpteti a mécseseket a temetőben
Illusztráció: Polgár Tibor

Több embert is megkérdeztünk, akik egybehangzóan állították, a helyi temetőben egyikük sem tapasztalt lopásokat. – Más településeken élő ismerőseinktől hallottunk hasonló panaszokat, ám nálunk ez egyáltalán nem jellemző – mondta egyikük. Ugyanakkor a helyiek megjegyezték, a nagy szél itt gyakran „lesöpri” a sírokat. Németh Károly, Bakonytamási polgármestere megkeresésünkre szóról szóra megerősítette a falu lakói által elmondottakat, majd mielőtt rákérdeztünk volna, magától nevezte meg a lehetséges „tettest”. – A mi temetőnk sajnos eléggé szeles, így én leginkább a szélnek tulajdonítanám a virágok, mécsesek eltűnését a sírokról – fogalmazott a polgármester. Szóval temetői rejtély megoldva?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!