Hírek

2015.05.27. 17:06

27 országból érkeztek nagykövet férjek és feleségek megyénkbe

Tihany - Minden találkozásban ami egyszeri és megismételhetetlen van valami titok - fogalmazott a tihanyi perjel a nagykövetek házastársainak találkozóján. 27 országból érkeztek nagykövet feleségek és férjek szerdán a megyébe.

Prevics Éva

Porcelánvirágot készítettek Herenden és megtekintették a tihanyi apátságot a köztársaság elnök felesége által fogadott nagykövetek házastársai.

Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége fogadta a misszióvezetők házastársait a fővárosban, majd Herendre, Csopakra és Tihanyba látogatott velük. Az asszonyok és férjek a Herendi Porcelánmanufaktúrában megtekintették a porcelánkészítés folyamatát, majd kreatív műhelyfoglalkozáson vehettek részt. A tihanyi apátságban Korzenszky Richárd perjel köszöntötte a társaságot, s végigvezette a vendégeket az apátságon. Az atya azt mondta: Tihany találkozóhely, a mai alkalom után is sokan sokfelé viszik hírünket a világban. A 27 országból érkező vendégek az egyik tihanyi étteremben két kis virtuóz tehetség műsorát is élvezhették.

A 27 országból érkező vendégek a Herendi Porcelánmanufaktúrát is megtekintették. Herczegh Anita (középen), Magyarország köztársasági elnökének felesége fogadta a misszióvezetők házastársait a fővárosban, majd Herendre, Csopakra és Tihanyba látogatott velük. További fotókért kattinston ide!
Fotó: Penovác Károly

Minden találkozásban, ami egyszeri és megismételhetetlen, van valami titok – fogalmazott a tihanyi perjel a nagykövetek házastársainak találkozóján. Huszonhét országból érkeztek nagykövetfeleségek és férjeik szerdán a megyébe. Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita fogadta a 25 hölgyet és két urat a fővárosban, akikkel aztán Veszprém megye több pontjára is ellátogatott. Először Herendre vezetett az útjuk, ahol megtekintették a porcelánmanufaktúrát, ellesték a porcelánkészítés folyamatát, sőt maguk is kreatív műhelyfoglalkozáson vehettek részt, porcelánrózsát készíthettek. A Herendi Porcelánművészeti Múzeum bejárása után Csopakra indultak, ahonnan egy ebédet követően Tihany felé vették az irányt. Ott először a települést és a látogatóközpontot csodálták meg, majd az apátságban egy rövid orgonakoncertet hallgattak végig. Korszenszky Richárd perjel ezután köszöntötte a vendégeket. Azt mondta: Tihany egy találkozóhely, az ez alkalomból összegyűltek is számos országból érkeztek és számos országba viszik hírünket tovább, ennek pedig nagy jelentősége van. Sokat beszélnek ma a kultúrák találkozásáról. Mindannyian megegyezünk abban, hogy szeretjük ami igaz, jó és szép – fogalmazott. Azt mondta: reméli, hogy ez a találkozás megerősíti mindannyiukat. A találkozások nagyon fontosak, hiszen minden találkozásban, ami egyszeri és megismételhetetlen van valami mélységes titok, ez pedig az élet titka – tette hozzá.

Korszenszky atya köszöntője után a vendégek megtekintették az apátságot és az altemplomot, majd az egyik tihanyi étterembe vonultak, ahol a Virtuózok című műsorban is feltűnt két fiatal tehetség – Tóth Bettina és Sándor Zoltán – műsorát élvezhették. A két fiatal művészpalánta hárfán és hegedűn játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!