Hírek

2016.09.21. 09:20

A szúnyogháló lett a tolvaj veszte?

Pápa - A Pápai Járási Ügyészség többrendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat egy 28 éves férfival szemben, aki 2015 decemberében családi házakba betörve tulajdonított el, illetve kísérelt meg értékeket eltulajdonítani, míg egy harmadik esetben ismerőse padlásáról lopott füstölt húsokat, mondta el Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Napló információ

A vádlott két cselekményét lakóhelyén, az egyik Pápa-környéki faluban követte el, amikor is a sértett házának utcafronti ajtaját borító furnérlemezt benyomta, majd a folyosó végén lévő bejárati ajtót rögzítő pántot befeszítette, és a lakásból három garnitúra ágyneműt, valamint négy garnitúra ágynemű huzatot vitt el, mintegy 30.000 forint értékben.  Az elkövető a másik esetben egy állandóan nem lakott családi házba próbált bemenni, azonban csak annak udvaráig jutott, mert a bejárati ajtón lévő szúnyogháló kitépése után tetten érték.

A vádlott néhány nappal később egy, a lakóhelyéhez közeli faluban találkozott ismerősével, s együtt szórakozni mentek. Amikor ismerőse hazatért, az elkövető is visszament a házhoz, hogy az ott látott füstölt húsokat elvigye. A nyitott bejárati ajtón át bejutva a padlásra ment, s onnan egy 12 kilós sonkát, három tábla szalonnát és egy füstölt csülköt vitt magával, közel 38.000 forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!