Hírek

2017.05.08. 19:20

A széchenyisek a legjobbak - A tapolcai középiskola diákjai taroltak a Szakma Sztár versenyen

Tapolca - A Széchenyi István Baptista Középiskola Víz-, csatorna – és rendszerszerelő szakmát tanuló diákjai az első helyeken végeztek a Szakma Kiváló Tanulója, vagy új nevén Szakma Sztár versenyen.

Tóth B. Zsuzsa

Szente Kristóf első, Barcza András második lett a megmérettetésen. Épület szerkezetlakatos szakmában Barcza Sándor az ötödik helyet szerezte meg. A versenyről a diákok és felkészítő tanáraik vallottak lapunknak.

Szollár Gyula igazgató szerint a legrangosabb szakmai megmérettetésen helyt állni nagy dicsőség. A hagyományoknak megfelelően idén is jól szerepeltek az iskola diákjai, pedig nagy küzdelem volt a versenyben. Örömét fejezte ki, hogy a tanulókat felkészítő kollégáknak sikerült megértetniük a fiatalokkal, hogy milyen fontos a szakma. Varga Tibor, a diákok osztályfőnöke és az egyik tanuló, Barcza Sándor elméleti tanára szerint Sanyi és társai jól vették az akadályokat.

Sanyi száz százalékos eredményt ért el a szóbeli feladatok megoldása során. A szakmai számítások között idén már gazdasági számítások is voltak, azonban ez sem befolyásolta az eredményt. Nagy László szakoktató szerint a fiúk példaképek is a fiatalabb diákok számára, akik láthatják, hogy érdemes tanulni, szakmai tudást szerezni. Csizmadia László szakoktató úgy fogalmazott, hogy erre a versenyre a Széchenyi iskolások már hazajárnak, úgy is fogadják ott őket, sőt, elvárást is támasztanak feléjük az eddig elért kiváló eredményeknek köszönhetően.

A tapolcai Széchenyi középiskola diákjai a dobogó legfelső helyein végeztek a Szakma Sztár versenyen

A legjobb diákok szakmai versenyére eleve bekerülni is nagyon nehéz, akárcsak a középdöntőbe tovább jutni. A megmérettetésre hazánkból hat diákot hívtak, be, abból négy a tapolcai iskolából érkezett, kettő pedig aztán a legjobb négy közé jutott. A három napos versenyen aztán a legújabb technológiákkal kell megoldaniuk a feladatokat a versenyzőknek.

Sok esetben az oktatók számára is meglepetést jelentenek a versenyen felvonultatott eszközök, ez idén sem volt másként. A diákok büszkén állhattak a dobogóra, Kristóf határozott, magabiztos teljesítménnyel tehette ezt.

Olaszországi gyárlátogatást, nyaralást és egy motogp versenyen való részvételt kapott jutalmul. A szakoktató hangsúlyozta, hogy Széchenyi iskolás diáknak első ízben 1987 májusában sikerült dobogóra állnia, annak a második fokára. Az idei eredmény tehát szép évfordulós siker is egyben.Szente Kristóf és Barcza András szólt a verseny nehézségeiről, izgalmairól, az egyes versenyfeladatokról, és arról, hogy mekkora örömmel fogadták őket, a szakma legjobb magyar tanulóit itthon a szülők, pedagógusok, osztálytársak.

Barcza Sándor bemutatta a versenyen készített ringlispíl makettet, és vallotta, hogy nem törte le, hogy nem ért el dobogós helyezést, megtiszteltetésnek vette, hogy versenyezhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!