Hírek

2016.10.20. 13:16

A szabadságharcról vetélkedtek a diákok

Ajka - Márai Sándor Mennyből az angyal című versével kezdődött a nyolcadikosok számára szervezett történelmi vetélkedő.

Tisler Anna

A verset Bábics Valéria, a Nagy László szabadidőközpont igazgatója szavalta el. Hat csapat vett részt az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója tiszteletére szervezett vetélkedőn. A zsűri elnöke Horváth Csaba, a magyarpolányi általános iskola magyar-történelem szakos tanára volt, tagja Gaál Zsigmondné nyugalmazott magyarszakos tanár, és Bábics Valéria.

A diákoknak első feladatként az 1956-os forradalom jelszavait kellett kiválogatni, majd a harcok helyszíneit meghatározni, és leírás alapján rájönni, hogy a forradalom mely szereplőjéről szól a történet. Volt képkirakó, kakkuktojás keresés, valamint a csapatok plakátot készítettek.

A vetélkedőt a Borsos iskolás Pomper Alexandra, Piri Luca és Piri Kata nyerte. Második helyen végzett a városlődi iskola egyik csapata, Kerekes Gertrud, Újvári Nóra és Molnár Katalin. Harmadik a Fekete-Vörösmarty iskola diákjai: Takács Levente, Tóth Zsófia és Nardai Alina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!