Hírek

2017.08.15. 18:50

A strandolók érdeklődéssel és örömmel fogadták a bűnmegelőzési rendezvényt

Tavaly rendezett először a balatoni strandokon prevenciós road show-t a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a társszervekkel (tűzoltók, mentők, vízimentők) együttműködve.

Napló

A programnak akkora sikere volt, hogy idén nem volt kérdés a folytatás. Az egyik állomás az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ akarattyai strandja volt.

Gyakorolhatták az újraélesztést is Fotó: Singer Éva

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság az idei turisztikai szezonra is megszervezte prevenciós programsorozatát a balatoni strandokon. Az illetékességi területen minden Balaton-parti település strandját meglátogatták a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Szolgálattal és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával. A nyaralók örömmel és érdeklődéssel fogadták a nem mindennapi rendezvényt Balatonalmádiban, Balatonakarattyán, Balatonkenesén, Balatonfűzfőn és a Honvéd Üdülőben. Gyermekek és felnőttek olyan élményben részesültek, amelyre a hétköznapokban nincs lehetőségük. A rendőrautó mellett birtokba vehették a tűzoltóautót, és gyakorolhatták az újraélesztést is a vízimentők útmutatása alapján.

Az ötletgazda, Stanka Mária rendőr őrnagy elmondta: a rendőrség prevenciós célú rendezvényével elsősorban az áldozattá válás, a bűn- és baleset-megelőzés jegyében kereste fel a strandolókat. A felszerelések kipróbálása, közlekedési kirakós játékok összerakása, a „részeg szemüvegben" végrehajtott feladatok közben a KRESZ tudásukat is frissíthették. A rendőrök emellett bűnmegelőzési tanácsokkal, a strandi lopások, gépkocsi-feltörések, besurranások megelőzésére hívták fel a vendégek figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!