Hírek

2017.07.17. 17:10

A polgárőrök is biztosítják a vébét

BUDAPEST, BALATONFÜRED Budapesten és Balatonfüreden a 17. FINA-világbajnokság biztonságáról a rendőrség mellett stratégiai partnerként a polgárőrség is gondoskodik, erről tájékoztatta lapunkat Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke.

Kovács Erika

Az elnök közleményéből kiderül: a világverseny bő két hetében - a rendőrség kérése alapján - a négy fővárosi versenyhelyszínre a Budapesti Polgárőr Szövetség közlekedésrendészeti feladatokban való közreműködésre 225 polgárőrt biztosít. A megnyitó napján 102 polgárőr dolgozott a rendezvényen. Útvonal- biztosítási feladatokat 15 polgárőr lát el, a delegációk biztosításánál naponta harmincan vesznek részt. A Veszprém Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége (VMPESZ) kérésére Füredre is delegáltak 13 polgárőrt.

Az elnök arról is tájékoztatott, hogy Balatonfüreden július 21-éig napi 50-50 önkéntes bűnmegelőző polgár-őr segíti a rendőrséget a VMPESZ szervezésében, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve. Az önkéntes bűnmegelőzőket az érintett rendőri szervek készítették fel.

- A budapesti és a Veszprém megyei szövetség a szakterületek legjobb polgárőreit választotta ki e feladatok szakszerű ellátására, fogalmazott az országos elnök.Dézsi János, a VMPESZ elnöke elmondta, főleg a parkolókat ellenőrzik, de dolgoznak a beléptetésnél, és 24 órában járőrszolgálatot is ellátnak, illetve a mind nagyobb biztonságért kérték a Balatoni Koordinációs Bizottsághoz tartozó megyék polgárőrei segítségét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!