Hírek

2015.06.06. 16:02

A polgárőrök felelőssége

Sümeg - A polgárőröknek komoly szerepük van a közbiztonság megőrzésében, az állampolgárok biztonságérzetének a javításában, hangzott el a megyei polgárőr napon. A szervezet tagjai szombaton Sümegen találkoztak.

Tisler Anna

l. Szent László, a polgárőrök védőszentje szobrának megkoszorúzása előtt Nagy József kanonok szentelte meg az egyesület zászlaját. Szent László bátorságával, igazságosságával méltán vált a közrend és a közbiztonság önkéntes őrzőinek példaképévé.

Kovács Imre a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnöke ünnepi beszédében köszönetét fejezte ki a polgárőrök családtagjainak, akik biztosítják a hátteret a komoly felkészültséget igénylő társadalmi munka végzéséhez.

- Veszprém megyében 110 egyesület működik, mindegyik megfelelően - szólt az elnök. - Hálás vagyok mindannyiuknak a példamutatást, a küldetéstudatot, amellyel feladatukat ellátják. Az Országos Polgárőr Szövetség pályázatán szolgálatunk ellátásához gépkocsikat nyertünk. Nagy segítség ez számunkra, ugyanis minőségi munkát csak a megfelelő eszközök birtokában lehet végezni.

Zámbó Péter az Országos Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke méltatta a polgárőrök munkáját

Zámbó Péter az Országos Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke kijelentette, a polgárőrök személyes példájukkal bizonyítják, hogy lehet a rendet betartani és szabadon élni. A szolgálat ellátása mellett azonban fontosak az ünnepek, a szórakozás, a közös élmények.

Kovács László Sümeg alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a megyei szövetség a várost választotta a rendezvény helyszínéül.

Dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok méltatta a polgárőröknek a közrend és közbiztonság fenntartásában nyújtott segítségét.

A köszöntőket követően a legjobb munkát végző egyesületek, polgárőrök és a mozgalom támogatói elismerést vehettek át.

Az év polgárőr egyesülete címet a 2000. óta működő badacsonytomaji csoport kapta Az elismerést az elnök, Mórocz István vette át.

Polgárőrök eskütétele a megyei polgárőr napon

Az év polgárőre a sümegi egyesület vezetője, Molnár Zoltán lett.

Díszkardot kapott dr. Töreki Sándor dandártábornok, Papp Imre sümegi várkapitány és Valiczkó Ferenc a lovászpatonai egyesület elnöke.

Délután közbiztonsági és rendőrségi bemutatók, kulturális programok várták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!