Hírek

2015.05.21. 07:19

A nyomkövető is lekerült Pásztor Istvánról

Szabadlábon van és nyomkövetőt sem kell viselnie május 21-től Pásztor Istvánnak – tudtuk meg a törvényszék sajtó osztályán.

Kovács Erika

A legendás sportoló 2010. szeptember 29-én Veszprémben, a zebrán gázolt el egy idős férfit a motorjával, aki belehalt a sérüléseibe. A kézilabdázó a vizsgálat szerint a 40-es táblánál 76-84 kilométer/órás sebességgel ment.

2011-ben született jogerős ítélet szerint nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték. Pásztor István kétszer is kegyelmi kérvényt nyújtott be az Igazságügyi Minisztérium kegyelmi főosztályához, melynek elbírálásáig nem kellett megkezdenie a büntetése letöltését, de mindkettőt elutasították. A Veszprémi Törvényszék tavaly decemberben  úgy határozott, mégis be kell vonulnia a börtönbe.

A Veszprémi Törvényszéken Mészáros Mária tanácsvezető bíró idén áprilisban a feltételes szabadlábra helyezésről döntött. Idén április elsejétől pedig egy új törvényi lehetőség szerint éltbe lépett a reintegrációs őrizet. Ezt azok a jó magaviseletű fogvatartottak vehetik igénybe, akiknek már kevesebb mint hat hónapjuk van hátra, és vállalják, hogy a szabadságvesztés hátralévő napjain nyomkövetőt viselnek.

Pásztor István május 12-től hazatérhetett otthonába, de akkor viselnie kellett a nyomkövetőt, ami május 21-től lekerült róla, és élheti korábbi életét – közölte a törvényszék sajtó osztályán.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!