Hírek

2017.01.31. 20:22

A Nemzetiben léptek fel

Magyarpolány - Fantasztikus színházi bemutatkozási lehetőséget kapott a településünk - tájékoztatta lapunkat Krisanné Papp Andrea csoportvezető.

Penk Tímea

A falu közössége részt vehetett az országos pajtaszínházi programjában. Minden megyéből egy település amatőr színjátszócsoportja kapott bemutatkozási lehetőséget.

- Magyarpolányban nem volt kérdés, hogy a passió után Jézus születéstörténetét mutassuk be. A darabot a Veszprémi Petőfi Színház tagja, Módri Györgyi színművész rendezte - ismertette a csoportvezető. Hozzátette: már szeptemberben elkezdődtek a próbák, és decemberben Veszprémben és Magyarpolányban mutatták be a pásztorjátékot. A Megváltó születését rendhagyó módon vitték színre a falu szereplői, a szövegek és a dalok a csíksomlyói misztériumokra épültek, a három királyok helyett a pásztorok vettek részt a játékban.

 

 

- Bemutattuk a szegény-gazdag ellentétet, a hiábavaló szálláskeresést, minden egy csodálatos dolog felé terelte a nézőt: megszületett Jézus! Az országos hírű Magyarpolányi Passió szereplőiből, a falu lakóiból összeállt stáb időt és energiát nem kímélve készült az előadásra, remélve, hogy maradandó élményt nyújtanak a nézőknek - mondta Krisanné Papp Andrea. Mária szerepében ismét Nardai Anita lépett fel, Józsefet Korbély Tamás alakította. Szintén fellépett Kauker László, Kauker Lászlóné, Katona Zoltán, Hornyák Sándor, Lang Rudolf, Pintér Gyula, Takács Ferenc, Németh Ferenc, Takács Alexandra, Takács Nikolett, Meinczinger Hanna, Korbély Virág, Meinczinger Attila és Grőber József polgármester. A darabban Grőberné Adorján Renáta karnagy irányításával közreműködött a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör és a Magyarpolány Hangja Vegyeskar.

A csoport tagjai hálásak Baloghné Uracs Mariannának, az NMI Észak-Dunántúli Központ vezetőjének, hogy a segítségével a magyarpolányi színjátszók bemutathatták a darabot a Nemzeti Színházban, ahol szintén nagy sikert arattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!