Hírek

2017.05.26. 19:25

A Naprendszer és a meteoritok világa

BAKONYNÁNA Mintegy száz iskolásnak tartottak információ- és élménygazdag előadást Bakonynánán az Úrkúti Csillagászati Klub tagjai, Ivanics Ferenc és Veisz András.

Polgár Tibor

A rendezvénynek a helyi kultúrház adott otthont. - Kétszer egy órában mutattuk be a gyerekeknek a Naprendszer létrejöttét és a meteoritok érdekes világát. Ifjú vendégeink nagy lelkesedéssel fogták kézbe klubunk meteoritgyűjteményének darabjait, ezeket az „ősi kozmikus látogatókat". Ámulattal simogatták vagy szagolták meg kollekciónk legérdekesebb példányait. Mikroszkópjainkba pillantva pedig meghökkenve tanulmányozták a bolygórendszer hajnaláról fennmaradt aprócska képződményeket egy-egy metszeten, szeleten - tájékoztatta a Naplót Ivanics Ferenc, az Úrkúti Csillagászati Klub elnöke.

A diákok érdeklődve hallgatták az Úrkúti Csillagászati Klub tagjainak előadását

Mint mondta, újfent nagyon népszerűnek bizonyult klubjuk méretarányos Naprendszer-modellje, illetve krátermodellje is. - Ezekért az eszközeinkért leginkább a kisebbek lelkesedtek. Bakonynánán nagyon kedves, nyitott gyerekekkel és pedagógusokkal találkoztunk! Igazán élveztük a velük való interakciót! Számunkra is igazi élmény volt ez a bemutató - fűzte hozzá Ivanics Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!