Hírek

2015.12.01. 17:08

A muffintól a tortáig - Megjelent a Desszertek könyve 2.

Veszprém - Karácsonyra készülve színvonalas receptkönyvvel, a Desszertek könyve 2-vel jelentkezett a Naplót is kiadó Pannon Lapok Társasága (PLT).

Kutasi Zsófia

A tizenhatodik kiadvány tiszteletpéldányait Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője adta át a szerzőknek a Schőnig cukrászdában. A főszerkesztő kiemelte, nagyon sikeres volt maga az ötlet is, mivel a felhívásra közel háromszáz beküldő több mint kétezer-ötszáz receptet juttatott el a szerkesztőségbe.

– Karácsony előtt úgy gondoltuk, hogy az eddigi legsikeresebb receptkönyvünknek, a Desszertek könyvének elkészítjük a folytatását – fogalmazott Hadanich Dalma, a PLT marketingvezetője. Hozzátette: – Ilyenkor az ünnepek előtt a desszertek elkészítése foglalkoztatja olvasóinkat is. Ezt igazolja, hogy receptversenyünk felhívására rengeteg receptet érkezett. A meghívottak elégedettsége is igazolja, hogy gyönyörűek lettek a fotók, mindenkinek tetszik a könyv. Van egy stabil bázis, de örömteli, hogy a felhívásokra minden alkalommal újabb és újabb receptbeküldők is jelentkeznek – mondta.

A veszprémi Schőnig cukrászdában készült az összes étel, melyeknek fotói megjelentek a könyvben. Schőnig Zoltánné, a cukrászda tulajdonosa elmondta, az a tapasztalata, hogy a legtöbben a házias ízeket részesítik előnyben, főleg karácsony előtt népszerűek ezek a receptek.

A veszprémi Berei Ferencné ételleírásai valamennyi, tizenhat kiadványban megjelentek már, édes finomságai a mostani Desszertek könyve 2. című kötetben is feltűnnek. A nyugdíjas hölgy elmondta, muffin és poharas krém receptjei jelentek meg. Otthon rendszeresen, minden hétvégén süt, a hat unoka, öt dédunoka örömére, sőt, az egyetemista unokáknak is szokott pakolni a desszertekből.

A gyulafirátóti, lengyel származású első beküldő Garsztkowiak Kamilának muffinos-csokis receptje jelent meg. A desszert cukor-, glutén- és tejmentes, de ettől függetlenül kellemesen édes és lágy. A fiatal hölgy a barátainak is gyakran főz, akiknek körében szintén igen népszerű a recept.

Az első Desszertek könyve négy évvel ezelőtt jelent meg. A Desszertek könyve 2.-ben hat fejezet foglalja össze a legsikeresebb leírásokat. A fejezetek a poharas desszertek, muffinok, palacsinták, rétesek és piték, aprósütemények és kekszek, szeletek, valamint torták és kuglófok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!