Hírek

2017.04.28. 11:45

A mindennapokat befolyásoló ügyeket érint - Több mint félmillión küldték vissza a nemzeti konzultációt

A nemzeti konzultáció az ország függetlenségéről és szuverenitásáról szól, mondta Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 1-es számú választókerületének elnöke.

Marton Attila

– Brüsszel egyre több magyarországi ügybe igyekszik beleszólni. A bürokraták ránk akarják kényszeríteni a rezsicsökkentés eltörlését, a migránsok beengedését, és elvennék tőlünk azt a lehetőséget is, hogy szabadon dönthessünk az adócsökkentésről – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Ovádi Péter hozzátette, az ország a saját útját szeretné járni, a konzultáció kérdései a nemzeti függetlenségről szólnak. Megjegyezte, a kérdőív kitöltésével lehetőség nyílik megvédeni a rezsicsökkentést, és nemet mondani Brüsszel elhibázott bevándorlás-politikájára.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, a nemzeti konzultációban szereplő témák a mindennapokat érintő fontos ügyek, amelyek a következő generációk életét is befolyásolhatják. A városvezető ezért arra biztatott, az állampolgárok minél nagyobb számban töltsék ki a kérdőívet, és mondják el  véleményüket. Megjegyezte, a veszprémiek komoly felelősséget éreznek a város és az ország sorsáért, és szeretnek véleményt nyilvánítani a közös ügyekben. Ezt a városvezető szerint az is jelzi, hogy sokan vettek részt az utcafórumokon, és magas volt a részvétel a legutóbbi népszavazáson.

A sajtótájékoztatón elhangzott, országosan több mint félmillióan küldték vissza a nemzeti konzultációt, a kérdésekre 470 ezren írásban, 52 ezren az interneten válaszoltak. A kérdőívet május 20-ig lehet visszaküldeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!