Hírek

2016.08.31. 19:10

A Máltai Szeretetszolgálat a hajléktalanoknak teremt munkalehetőséget

Veszprém - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza azoknak a hajléktalanoknak is kínál munkalehetőséget, akik a szabad munka-erőpiacon nem, vagy csak kevés eséllyel állnák meg a helyüket.

Kutasi Zsófia

Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza intézményvezetője elmondta, sikeresen pályáztak a belügyminisztériumhoz a hajléktalan közfoglalkoztatási modellprogram bevezetéséhez, melyet helyben a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja felügyel.

A programot Kökény Irén szociális munkás koordinálja, és jelenleg tizenhárom hajléktalan vesz részt benne három területen: a hajléktalanellátó mosodájában, a Házgyári út 1-es számú társasház kertészetében, valamint a Haszkovó és Jutasi úti lakótelepek közterületein. Ez utóbbinál a közterületek tisztántartása, szemétgyűjtés az elsődleges feladat.

A Haszkovó úti KRESZ-pályánál gyűjtik a szemetet a foglalkoztatottak. Eddig több pozitív lakossági visszajelzés, észrevétel is érkezett a Máltai Szeretetszolgálathoz a programmal kapcsolatban
Fotó: Pesthy Márton

Szaller Péter elmondta, a közterület tisztasági programban a Befogadás Háza a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.-vel együttműködik, eddig több pozitív lakossági visszajelzés, észrevétel is érkezett hozzájuk.

Az intézményvezető kiemelte, elsődleges cél, hogy az úgynevezett tranzitfoglalkoztatás keretében is tartósan megmaradjanak a hajléktalan emberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!