Hírek

2016.05.03. 14:41

A levesektől a pizzáig gyerekeknek

Veszprém - Mintegy ezerháromszáz recept érkezett több mint százötven olvasótól a Naplót is kiadó Pannon Lapok Társasága (PLT) legújabb, Gyermekételek könyve című szakácskönyvéhez.

Kutasi Zsófia

A kiadványba bekerült szerzőknek a tiszteletpéldányokat Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője adta át.

A jelenlévők úgy gondolták, nem volt nehéz feladat összeállítani a sikeres recepteket.

A lókúti Hohl Szilvia kétéves kislányával, Tenk Izabellával érkezett az átadóra. Az anyuka meggyes süti és mini habos macitorta receptjét küldte be. Elmondta, gyermekei, Izabella és a hétéves Zsombor számára süt, főz. Azok közül a receptek közül választott, melyeket a gyermekeknek rendszeresen készít.

A veszprémi Pappné Csepi Márta receptje először szerepel a PLT szakácskönyvében. Elmondta, sütni-főzni egyaránt szeret, a hétéves kislánya a konyhában pedig szeret kóstolni. Rendszeresen készít különleges tortákat. Szintén először került be szakácskönyvbe a vaszari Németh Rezsőné, aki elmondta, hét unokája van, akiknek rendszeresen készít ételeket. Szeret újdonságokat kipróbálni, kísérletezni a konyhában.

A gyerekek szívesebben fogyasztják a színes, szépen feltálalt étkeket. Olvasóink izgalmas, finom és közismert receptjei hamar meghozzák a kedvet a gyerekeknek az evéshez vagy akár a főzéshez is.

A szülők a kiadványban találhatnak recepteket és ötleteket reggelire, ebédre, vacsorára, zsúrhoz, ünnepekhez, vagy ha csak  úgy rágcsálnánk valamit  - a levesektől a pizzáig.

A gyerekeknek, gyerekekkel főzni nem csak arra jó, hogy több időt legyen együtt a család; az ételek elkészítésénél a legkisebbek is megismerkedhetnek az alapvető konyhai fogásokkal, használati eszközökkel és a pár lépésben elkészíthető, mégis tartalmas, egészséges és nem utolsósorban finom ételekkel. A könyv fejezetei: finomságok reggelire, vacsorára, levesek gyermekeknek, lurkók imádott főételei, gyermekdesszertek, útravaló falatok iskolába, finomságok gyermekzsúrra.

A Gyermekételek könyve a PLT 17-ik szakácskönyve, május 5-étől kapható az ügyfélszolgálati irodákban és a kézbesítőkön keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!