Hírek

2017.06.27. 19:10

Véget érhet a kilátástalanság - jól jön a segítség a leégett otthonú családnak

VÁRPALOTA, NÁDASDLADÁNY - A Kerepesi család otthona karácsony előtt égett le az édesanya és a nyolc kisgyermek szeme láttára.

Leitner Vera

Bár év végén ismerősöktől, jó szándékú idegenektől, a várostól is érkezett támogatás, a család teljes talpra állása csak most, az akkor felajánlott szociális lakás elhagyásával vette kezdetét. Kerepesi Imre László és felesége, Krisztina a várpalotai önkormányzat által felajánlott kétszobás bérlakásba költözött a tűzesetet követően, ám ezt június végéig el kellett hagyniuk a nyolc kisgyermekkel együtt.

Krisztina elmondta, sokáig az volt a cél, hogy a régi telken próbálnak meg felépíteni egy kis házat, mert állandóságot, nyugalmat szeretne végre a gyermekeknek, véget vetni az otthontalanságuknak.

A gyerekek jól érzik magukat az udvaron, végre van elég hely játszani. A házat úgy vették át, hogy annak környezete is elhanyagolt volt, lesz még vele munka így is  Fotó: Nagy Lajos

Kerepesiék számára nyolc - tizenkét és kétéves kor közötti - gyermekük jelent mindent, így az édesanya elmondta, ha intézetben helyeznék el őket, mert nem tudnának végleges lakhelyet biztosítani számukra, azt nem volna képes végignézni.

A szociális lakásból való kiköltözés dátumának közelsége s egy új otthon felépítéséhez szükséges pénzösszeg hiánya miatt úgy döntöttek, egy olcsóbb, ám rossz állapotú házat vásárolnak, mely biztos menedéket jelent, igaz, alapos felújításra szorul.

Kerepesiné Krisztina a fürdőszobát mutatja: komoly felújításokra szorul az épület

A Várpalota önkormányzata által létrehozott Egy Mosolyért Alapítványnál a részükre a tűzeset óta gyűjtött adományból így egy nádasdladányi kis házat vásároltak. A törlesztőrészletek s a felújítási költségek azonban tovább terhelik a nyolcgyermekes családot.

- Amit tudtunk, megpróbáltunk helyrehozni - mutatja Kerepesiné Krisztina az új házat, melynek öreg falai vakolásra, festésre, csempézésre szorulnak.

Eddig egy szobát sikerült lakhatóvá varázsolniuk önerőből: jelenleg ebben élnek mind a tízen. Kiderült, a teljes vízcsőrendszert fel kell újítani, a nagy munkálatok még hátra vannak, hogy végleg otthonhoz juthasson a család. A Napló májusban indított a család megsegítésére adománygyűjtést, mely június 30-án zárul le.

A felajánlásokat az MKB Bank 10300002-10494260-49020025 számú számlájára lehet még eljuttatni, a közleménybe írják be: Adomány.

Kapcsolódó cikkeink itt érhetőek el:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!