Hírek

2017.05.21. 20:02

Most Ön is segíthet a várpalotai Kerepesi családnak új életet kezdeni!

VÁRPALOTA A Kerepesi család otthona karácsony előtt, késő éjjel égett le az édesanya és a gyerekek szeme láttára. Bár akkor, decemberben sikerült hamarjában segítséget, szociális lakást keríteni, a család teljes talpra állásához ez még nem volt elegendő.

Leitner Vera

Az mindenesetre biztos, hogy a várpalotai önkormányzat által felajánlott kétszobás bérlakást június 19-éig el kell hagyniuk a nyolc kisgyermekkel együtt.

- Jelenleg egy újabb ideiglenes lakhatást kaptunk augusztus 31-éig, de csak addig. Albérlet nyolc gyermekkel teljesen kizárt, ezért szeptemberig mindenképpen fel kell építenünk valamit, ahová bevihetjük a gyerekeket - meséli az édesanya, Kerepesi Imre Lászlóné Krisztina, utalva arra, hogy következő lépésként új otthont húznak fel a régi helyén.

- Ezt a problémát most kell megoldanunk, mert nincs értelme ide-oda cipelni a gyerekeimet, lelkileg már így is hatással van ez rájuk.

A családot felkeresték a helyi családsegítő szolgálat munkatársai, akik elmondták, hogy érkezett egy felajánlás egy építőcégtől, amely támogatná őket százezer forintnyi építőanyaggal, sőt, kifizetnének nekik négy szakembert öt napra. Persze ehhez még így is sok támogatás kellene.

- A legfontosabb egy tervrajz elkészíttetése volna, ami két-háromszázezer forintot jelenthet, ám azt követően elkezdődhetne az építkezés a régi telken. Jól jönne az építőanyag-, illetve a pénzfelajánlás is - mondta el Krisztina, kiemelve, most valóban a fejük feletti biztos tető hiánya a legsürgetőbb gond. Kerepesiék számára nyolc - tizenkét és kétéves kor közötti - gyermekük jelent mindent, így az édesanya elmondta, ha intézetben helyeznék el őket, mert nem tudnának végleges lakhelyet biztosítani számukra, azt nem volna képes végignézni. Minden követ megmozgattak, most mégis tehetetlennek érzik magukat. Augusztusig kaptak egy lehetőséget, ám remélik, addigra megérkezik a végleges segítéség is, hogy a család egyben maradhasson. A Napló adománygyűjtést indít a család megsegítésére. A jótékonysági akcióval többször is foglalkozunk majd lapunkban, bemutatjuk, hogyan alakul a szerencsétlenül járt család sorsa. A felajánlásokat az MKB Bank 10300002-10494260-49020025 számú számlájára lehet eljuttatni. A közleményrovatban tüntessék fel: „Adomány".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!