Hírek

2017.03.31. 16:35

A közös munkát indokolják a büszkeségre okot adó eddigi eredmények is

Márkó- A Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum keretében a Hajag Vidéki Vadásztársaság márkói vadászházában vitatták meg a résztvevők a térség közbiztonságát, a prevenciós programokat, de szó volt az eddig közösen elért eredményekről is.

Leitner Vera

- Köszönet, együttműködés, büszkeség - ezen értékeket emelte ki Ipsits Csaba rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője, aki köszönetet mondott az önkormányzatoknak és polgármestereknek a kapitányság tevékenységét értékelő felmérésben való aktív részvételért. - A bűncselekmények nálunk tavaly csökkentek, ahogy a lopások, betöréses lopások is, és nőtt az eredményesség. Itt térhetünk át a büszkeségre - mondta az ezredes, elismerve a rendőrök és a társszervek, polgárőrök munkáját.

Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője példaértékűnek ítélte a megye lakosságának elégedettségi mutatóit, s úgy véli, a főkapitányság elsődleges feladata, hogy ezt a szintet megtartsa. A megyei főkapitány a magas színvonalú munkához a kapitányságvezetőnek is gratulált.

- A szolgáltatójelleget szeretném erősíteni és a lakosság szubjektív biztonságérzetét megteremteni. Mivel mi is szolgáltatást nyújtunk, az állampolgárok minőségi munkára, eljárásra vágynak, szeretnék biztonságban érezni magukat - mondta el a főkapitány, majd a vadászokkal és erdőbirtokosokkal korábbi egyeztetésekre utalva hozzáfűzte, az erdőben, védett területen elkövetett bűncselekmények elterjedtek a megyében. Összefogásra van szükség az illegálisan szemetet lerakók és a védett területen motorozók, quadozók ellen.

A közösen elért eredményekre valamennyi fél büszke lehet Fotó: Pesthy Márton

Orsós Károly rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója bemutatta a Biztonságban a Bakonyban idegenforgalmi megelőzési programot. Ez a megye szempontjából azért kiemelten fontos, mivel a Balaton mellett a Bakony is jelentős turisztikai forgalmat bonyolít, ezért a helyi sajátosságokat és a természet változásait figyelembe vevő prevenciós programot dolgoznak ki a kapitányság munkatársai.

A 2016 közepétől zajló és 2017 elején felderített, több bűncselekményt és bűnelkövetőt érintő, nagy területen zajló orvvadászattal kapcsolatos nyomozás eredményét Hebling Ernő rendőr alezredes, bűnügyi alosztályvezető, illetve Zanati Gyula rendőr őrnagy, a bűnügyi osztály kiemelt főnyomozója ismertette, s arról is beszámolt, hogy az ügy azóta sem zárult le teljesen, sőt, egyre több bizonyíték, tanúvallomás kerül elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!