Hírek

2016.09.09. 17:15

Szállodai szarkák - Még a koszos törölközőt is lenyúlják

Kivel nem fordult még elő, hogy megtetszett a szállodai fürdőköpeny vagy a törölköző?

Piltman-Horváth Barbara

Nos, sokan vannak így, de szerencsére azok már kevesebben, akik úgy gondolják, attól, hogy szép, még nem feltétlenül a hotel tulajdona. Többen előszeretettel rakják zsebre, illetve utazótáskába az ottani használatra szánt textíliákat, országosan még tévélopásról is lehetett hallani.

Ezek alapján kérdeztünk Balaton-parti szállodákat, náluk mi hiánycikk, mit visznek el magukkal előszeretettel a vendégek szuvenírként.

A balatonalmádi Ramada Hotel vevőkapcsolati vezetője szerint kirívó eset nem történt szállodájukban. - Azt kell mondjam, a törölköző és a fürdőköpeny fogyóeszköz a hotelben, nem csak azért, mert szívesen viszik haza a vendégek. Sokan a szállodában kapott textíliákat leviszik a strandra, a parton rákerülő koszt, illetve foltokat viszont már nem tudjuk teljes egészében eltávolítani, így tulajdonképpen azokat, bár visszakerülnek a tulajdonunkba, kénytelen vagyunk a kukába dobni - tájékoztatott Kelemen-Szombati Szilvia.

A vezető azt is elmondta, évi több tízmillió forintos tételt jelent ezeknek a fogyóeszközöknek a pótlása.

- A vendégek egyébként a szobákban elhelyezett tollakat és jegyzettömböket is szeretik eltenni, de ezeket ilyen célból is tesszük ki - válaszolta a menedzser arra a kérdésre, hogy milyen ajándékokat tesznek a szobába.

Balatonfüreden viszont már külön üzletág épült a vendégek igényeire.

- A vendégek nagyon kedvelik a szállodai logós textíliákat, különösen a törölközőket és a fürdőköpenyeket - kezdte Kiss Dóra, a Hotel Silverine Lake Resort marketingmenedzsere. - Éppen ezért lehetővé tettük, hogy ezeket a termékeket a vendégek megvásárolhassák, természetesen eredeti csomagolásban, a hotel logójával ellátva.

Hogy mi minden tűnt már el szállodából, azt nem lehet pontosan tudni, mindenesetre azt is meg lehet érteni, aki a pihe-puha köpenyt meg szeretné tartani magának. A bőröndbe tuszkolás helyett azonban inkább azt javasoljuk, ha a szálloda külön vásárlási lehetőséget nem biztosít, inkább kérdezzük meg, honnan szerzik be, vagy hogyan mossák, vasalják őket, így nem ér minket kellemetlenség lebukás esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!