Hírek

2015.05.20. 13:55

A kormány döntött: nem hoznak több azbeszt hulladékot Várpalotára

Várpalota – Végleg leállítják az azbeszt tartalmú hulladék szállítását, az inotai lerakó helyett máshol ártalmatlanítják a veszélyes anyagot.

Szabó Péter Dániel

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője jelentette be mindezt szerda délután. A politikus elmondta, a szerdai kormányülésen született döntés az ügyben, ami a „várpalotaiak összefogásának a sikere”. Végleg leállítják ugyanis a szállítást, nem hoznak több azbeszt tartalmú hulladékot a Partner Depónia Kft. által üzemeltetett lerakóba.

Kontrát Károly (jobbra) és Katona Csaba alpolgármester
Fotó: Szabó Péter Dániel

- Én is másfél héttel ezelőtt szembesültem a helyzettel, hogy azbeszt tartalmú veszélyes hulladékot szállítanak a város határában lévő lerakóba. -  Kezdeményezésemre a kormány már az elmúlt heti ülésén foglalkozott az üggyel. Akkor az a döntésszületett, hogy hallgassuk meg a helyiek véleményét. Az elmúlt napokban két lakossági fórumon is részt vettem a településen, ahol a várpalotaiak egységesen foglaltak állást: nem kérnek az azbesztből. Egyben felkértek, hogy országgyűlési képviselőként ezt a véleményt képviseljem a kormány előtt – mondta el Kontrát Károly, aki köszönetet mondott a város lakóinak az egységes kiállásért, s az önkormányzatnak az együttműködésért.

Katona Csaba, Várpalota alpolgármestere a város nevében köszönetet mondott a Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek az elmúlt másfél hét megfeszített munkájáért.

Előzmények: 

A kormány segítségét kérik a várpalotaiak

Újabb nem az azbesztre

Várpalotai azbeszt-ügy: rendkívüli ülést tart a képviselő-testület

Azbeszttartalmú veszélyes anyagot szállítanak az inotai hulladéklerakóba

Inotai azbeszt-ügy: a kormányhivatal szerint nincs ok az aggodalomra

Határozatban követeli az önkormányzat, hogy állítsák le az azbeszt tartalmú hulladék szállítását Várpalotára

A várpalotaiak szavaztak: nem kérnek az azbesztből (frissítve)

Keresik a megoldást az azbeszt ügyre

''Ha kell, élőláncot alkotva állítjuk meg a veszélyes hulladékot szállító teherautókat''

Leállítják az ezbeszt hulladék szállítását Inotára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!