Hírek

2017.03.22. 18:42

A kávé mellé Napló

Vöröstó - Ha van valami hír a szomszédos településekről és a polgármesterek nyilatkoznak, azt mindig elolvasom - mondja Rákos Margit.

Molnár Sándor

Közel harminc éve előfizetője a napilapnak Rákos Margit, Vöröstó polgármestere. Mindenről tájékoztatást kap, ami Veszprémben vagy a megyében történik. Legyen szó politikáról, gazdaságról, a városban történtekről vagy akár rendezvényekről.

- Ha van valami hír a szomszédos településekről és a polgármesterek nyilatkoznak, azt mindig elolvasom, és tájékozódom, ki hogy áll. Érdekel, máshol milyen történések vannak - meséli a polgármester asszony.

A reggeli kávézás után először átfutja az internetes híreket, aztán elolvassa a Naplót, mielőtt belekezdene a kinti dolgokba. Így indul a nap - fogalmaz, és elárulja még, hogy olvas más újságokat is, mert a bulvárt is szereti. Ha van szabad félórája, akkor is szívesen olvas - lazításképpen.

Rákos Margit a reggeli kávézás közben szívesen olvassa a Naplót
Fotó: Molnár Sándor

A nyomtatott sajtót egyébként jobban kedveli, mint az internetet. Utóbbinál inkább csak a főcímeket és az érdekesebb írásokat futja át. Újságból szívesebben olvassa a híreket. Régebben, amikor Dani fia röplabdázott, még a sportra is odafigyelt a lapban. Az újságot teljes terjedelmében végignézi, nincs kiemelten kedvenc része benne.Kiderül az is, hogy a helyiek örömmel veszik, ha ismerős szerepel a Naplóban.

- Milyen jó! Vöröstó már megint benne volt az újságban - rögtön szólnak a falubeliek. A múltkor az aprófalvakról szóló cikkben Janka néni szállt be a buszba, akkor az unokája rögtön megosztotta a közösségi oldalon, hogy a mi mamink szerepel - idézi fel a legutóbbi esetet Rákos Margit. Elmondja még, hogy az újság reggelente hat óra körül szokott megérkezni, mindig pontosan, náluk ezzel soha nem volt gond, mert egy család hordja ki már „ezer éve”. Ha vasárnap vagy ünnepnap van, és nem jön az újság, akkor hiányzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!